Ελλαδα

«Ακόμη κι αν η επίθεση γινόταν έξω από νοσοκομείο, ο Άλκης δεν θα ζούσε» - Η κατάθεση ιατροδικαστή στη δίκη Καμπανού

Πώς περιέγραψε τα θανατηφόρα χτυπήματα η Λ. Κοβάτση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η ιατροδικαστής Λ. Κοβάτση για τα θανατηφόρα χτυπήματα και τα εσωτερικά τραύματα

Λεπτομέρειες για τα θανατηφόρα τραύματα που έφερε ο Άλκης Καμπανός έδωσε σήμερα (20.3) η ιατροδικαστής Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση. Η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, δήλωσε ότι «ακόμη κι αν η επίθεση γινόταν έξω από την πύλη ενός μεγάλου νοσοκομείου, ο Άλκης δεν θα ζούσε»

Σύμφωνα με το thestival.gr, η Λήδα Κοβάτση περιέγραψε με λεπτομέρεια τα τραύματα που έφεραν οι δύο φίλοι του Άλκη, που τραυματίστηκαν στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, αλλά και την κατάσταση που βρίσκονταν λίγα 24ωρα μετά το φρικτό συμβάν. «Όταν επισκέφθηκα τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο, ήταν σε ψυχολογικό σοκ. Τους μιλούσα και κοιτούσαν το ταβάνι. Χρειάστηκε πολύς κόπος για να έχω επαφή μαζί τους και να μου πουν τι ακριβώς έγινε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η κ. Κοβάτση κατά την κατάθεσή της. Επιπλέον, για τον έναν φίλο του Άλκη, δήλωσε πως έφερε βαθύ τραύμα μήκους 9 εκ., το οποίο ήταν «εκ των προτέρων συραμμένο». Για τον έτερο φίλο τόνισε πως έφερε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ είχε και βαθύ θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Τα τραύματα που οδήγησαν στον θάνατο τον Άλκη Καμπανό

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής, ο 19χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα από τρία νύσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλώντα όργανα. Ακόμη, η ιατροδικαστής περιέγραψε διεξοδικά τα τραύματα που έφερε ο Άλκης στο κεφάλι. «Η εξωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εσωτερική. Αν πήγαιναν στο νοσοκομείο ο Άλκης και ο φίλος του, οι γιατροί θα έπεφταν επάνω στο κεφάλι του φίλου του και στον μηρό του Άλκη. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο».

Όσον αφορά στο τραύμα που έχει στον δεξί μηρό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η μέγιστη διάμετρος είναι 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά. «Έχει τρώσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ». Στη συνέχεια έδωσε λεπτομέρειες για τα δύο τραύματα του Άλκη στον αριστερό μηρό. Όπως είπε η κ. Κοβάτση, προκλήθηκαν από διαφορετικό όργανο. «Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο στον Άλκη».

Το ένα τραύμα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ, ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. «Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό», είπε η ιατροδικαστής.

Η πρόεδρος της έδρας, έθεσε ευθεία ερώτηση στην κ. Κοβάτση για το εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν μέσα σε λίγα λεπτά στο νοσοκομείο. Η ιατροδικαστής κούνησε αρνητικά το κεφάλι και είπε: «Ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου ο Άλκης δεν θα ζούσε. Όλοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της ιατροδικαστή, καθώς μετά από αίτημα της εισαγγελέως, δόθηκε εντολή να φέρουν στην αίθουσα τα ρούχα του άτυχου 19χρονου, προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση της μάρτυρος.

Με πληροφορίες από thestival.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ