Ελλαδα

«Άκουσα κραυγές πόνου και "βοήθεια"»: Η κατάθεση 20χρονου στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Τι είπε ο νεαρός που ξέφυγε από τους 12 κατηγορούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mural για τον Άλκη Καμπανό
© EUROKINISSI

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Η κατάθεση του 20χρονου - Η μαρτυρία του για τη στιγμή της επίθεσης

O 20χρονος φίλος του Άλκη Καμπανού που κατάφερε να σωθεί τη στιγμή της επίθεσης, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. «Άκουγα κραυγές πόνου και "βοήθεια"», είπε -μεταξύ άλλων- ο 20χρονος στη δίκη των 12 για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. 

«Μαζευτήκαμε και πήγαμε στην πολυκατοικία, στα σκαλάκια. Ξαφνικά, ήρθαν περίπου 10 άτομα και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Ένα άτομο ρώτησε. Απάντησα “Άρης”. Εμφανίστηκαν κατευθείαν μπροστά μας και όρμησαν κατά πάνω μας. Αιφνιδιάστικα! Κατάλαβα τι πάει να γίνει… Είχα ένα πεζούλι αριστερά, πήδηξα και κατέβηκα την οδό Πλαστήρα», είπε σύμφωνα με το grtimes.gr και συνέχισε: «Μετά έστριψα στην οδό Παπαναστασίου. Πήγα όσο πιο μακριά γίνεται για να είμαι ασφαλής. Δεν είδα αντικείμενα. Μόνο ένα κράνος που κρατούσε ένας στο χέρι. Όλοι ήταν μαυροφορεμένοι, με μάσκες. Μόνο ματιά έβλεπα. Σκέφτηκα ενστικτωδώς να φύγω, να γλιτώσω».

Ο 20χρονος είναι ο τελευταίος από το σύνολο των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου που καταθέτει. Βρισκόταν στην παρέα των πέντε νεαρών, όταν εκδηλώθηκε η άγρια οπαδική επίθεση, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος στάθηκε τυχερός διότι πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης, πηδώντας από τα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου είχαν μαζευτεί οι πέντε φίλοι και συζητούσαν ανυποψίαστοι. Ο ίδιος μάρτυραςέτρεξε προς την οδό Παπαναστασίου ζητώντας από θαμώνες παρακείμενης ταβέρνας να καλέσουν ασθενοφόρο.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα, το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί σειρά αιτημάτων που ετέθησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης, όπως για παράδειγμα να κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ