Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο εισαγγελέας ζήτησε να δικαστεί και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
Ρούλα Πισπιρίγκου - Δίκη για νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Να δικαστεί και για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, η πρόταση εισαγγελέα
Να δικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα κρίνει την υπόθεση, ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρότασή του στο Δικαστικό Συμβούλιο ζητά από τους δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση να παραπέμψουν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την 34χρονη μητέρα στην Πάτρα ως υπαίτια για τους θανάτους:
- Της Μαλένας 3,5 ετών, που σύμφωνα με την δικογραφία δολοφονήθηκε στις 13 Απριλίου 2019 στο Αγλαΐα Κυριακού όπου νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας και
- της μόλις έξι μηνών Ίριδας, που οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι δολοφονήθηκε στις 21 Μαΐου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα, η οποία ήταν ήδη παραπληγική.
Η εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά το κλείσιμο της ανάκρισης για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την 34χρονη, η οποία ήδη δικάζεται για «ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα» σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου πρέπει να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.
Να παραμείνει προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου
Ταυτόχρονα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου να διατάξουν την παράταση της προσωρινής κράτησης της γυναίκας, που της καταλογίζεται ότι είναι υπεύθυνη για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.
Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται πως ήταν τα δικά της χέρια που σκότωσαν την Μαλένα και την Ίριδα, όπως αρνείται και ότι σκότωσε και την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα.
Ο συνήγορος της 34χρονης Αλέξης Κούγιας έχει εκφράσει δημόσια τη θέση της εντολέως του ότι η υπόθεση αποτελεί «τη δικαστική πλάνη του αιώνα», που οφείλεται σε λανθασμένες εκτιμήσεις ιατροδικαστών. Η απόφαση του Συμβουλίου για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα νοσηλεύτρια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας κατέθεσε για την Τζωρτζίνα ότι «το παιδί ήταν νεκρό για πενήντα λεπτά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.