Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για διαμαρτυρία έναντια στην κοπή δέντρων
Ευθεία επίθεση στο περιβάλλον, αλλά και στη δημοκρατία και τις ελευθερίες των πολιτών, αποτελεί για τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ η σημερινή αυθαίρετη σύλληψη 14 ενεργών πολιτών της Πρωτοβουλίας «Save the Trees« για μη-βίαιη υπεράσπιση του ήδη λιγοστού πράσινου της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η αστυνομία συνέλαβε, και συνεχίζει να κρατεί στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για παραπομπή στο αυτόφωρο, 14 άτομα που επιχείρησαν να προστατέψουν, με καθιστική διαμαρτυρία σε παρτέρια, τα δεκάδες μεγάλα δέντρα που κόβει αδιακρίτως ο δήμος Θεσσαλονίκης στη Ρωμαϊκή Αγορά.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και 4 στελέχη της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, που συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές: Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης επικεφαλής του συνδυασμού Οικολογία Αλληλεγγύη, πρώην ευρωβουλευτής, συνεκπρόσωπος του κομματος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πράσινο & Μωβ. Ο Αλέκος Γεωργόπουλος, ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στέλεχος των Πράσινων. Η Έφη Δώδουρα, στέλεχος της συμμαχίας και των Πράσινων. Ο Θανάσης Μακρής, στέλεχος της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ και των Πράσινων, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η καταστροφική πολιτική ενάντια στο αστικό πράσινο, υλοποιείται από τη φιλοκυβερνητική δημοτική διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβα, παρά τις αντίθετες συστάσεις των ειδικών επιστημόνων.
Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων χωρίς δίκη, τον τερματισμό της αυθαίρετης κοπής των δένδρων και την απόδοση ευθυνών στα στελέχη της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής που αποφάσισαν τις παράνομες συλλήψεις. Χρειαζόμαστε πράσινο, δημοκρατία και πολιτικές ελευθερίες, όχι αυταρχισμό και καταστροφή του περιβάλλοντος.
Τι δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος «Με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά. Μας έσυραν σηκωτούς και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και μας πάνε στο αυτόφωρο! Κατηγορία; ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ! Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοί που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορούνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρά μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημάρχου Πρασίνου Ε. Θεοτοκάτου μπορούν να υποστηρίξουν. Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικάρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκήσαμε κανενός είδους βία. Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.