Ελλαδα

Καταγγελία μηχανοδηγού: Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 μέρες πριν τα Τέμπη

Επιστολή στην Hellenic Train και τον ΟΣΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη - Καταγγελία μηχανοδηγού: Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 μέρες πριν το δυστύχημα
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Τραγωδία στα Τέμπη - Καταγγελία μηχανοδηγού: Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 μέρες πριν το δυστύχημα

Καταγγελία μηχανοδηγού, ο οποίος ανέφερε ότι με επιστολή του ότι 26 μέρες πριν από την τραγωδία στα Τέμπη, παραλίγο να υπάρξει κι άλλο δυστύχημα, αποτυπώνει την προβληματική λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών. 

Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφο, το οποίο έστειλε στον οργανισμό και δημοσιεύθηκε στο Open, ο μηχανοδηγός αναφέρει πως έντρομοι είδαν έναν εκσκαφέα να εκτελεί έργα και για εκατοστά αποφεύχθηκε η τραγωδία. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ο μηχανοδηγός κατήγγειλε πως ενώ κινούνταν στο ρεύμα καθόδου με το τρένο, είδαν την προέκταση του εκσκαφέα να απλώνεται παράλληλα με τον συρμό και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Ο μηχανοδηγός καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του:

«Κινούμασταν επί μονής γραμμής καθόδου και συναντήσαμε μηχάνημα στην κομμένη γραμμή ανόδου. Ο εκσκαφέας με προεκτάσεις εκτελούσε εργασίες την ώρα της διέλευσής μας, άρα δεν είχε ενημέρωση από την κυκλοφορία.

»Το μηχάνημα εκτελούσε εργασίες και καθώς διερχόμασταν στη διπλανή γραμμή, αντικρίσαμε έντρομοι την προέκτασή του να στρέφεται στην άλλη κατεύθυνση παράλληλα προς την αμαξοστοιχία. Δηλαδή, ζήτημα λεπτών χειρισμών και εκατοστών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr20wmwkbuip)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ