Ελλαδα

«Χειρόφρενο» και σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, σε προαστιακό και τρένα

Η διοίκηση της ΠΟΣ-ΜΣΤ θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρένο
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Τέμπη: Δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα προαστιακός και τρένα

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και σήμερα, Πέμπτη, τα τρένα και ο Προαστιακός λόγω της απεργίας που προκήρυξαν έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, τα σωματεία εργαζομένων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ).

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΣ-ΜΣΤ απαιτεί ασφαλή, ποιοτικό και δημόσιο σιδηρόδρομο, ενώ η διοίκησή της, θα καταθέσει στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

«Η απαίτησή μας γνωστή. Ασφαλής, Ποιοτικός, Δημόσιος Σιδηρόδρομος» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν: «Συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι μαζί. Την Παρασκευή 10/3/2023 στην προγραμματισμένη μας συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

»Μετά τη λήξη της θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ.

»Το οφείλουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμή».

Παράλληλα, γνωστοποιούν ότι στην αυριανή συνάντηση με τον νέο υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και την ασφάλεια του δικτύου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ