Ελλαδα

Ιατροδικαστής Λεονταρή για την αγνοούμενη φοιτήτρια - «Δεν έχουμε τι να παραδώσουμε στους συγγενείς»

Συγγενείς θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: H προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας μιλά για τον τρόπο ταυτοποίησης των σορών

Απαντήσεις στα ερωτήματα των συγγενών των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη έδωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με τον τρόπο εξέτασης των σορών αλλά και την τύχη της νεαρής κοπέλας που εξακολουθεί να αγνοείται.

Όπως αποκάλυψε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δύο οικογένειες αιτήθηκαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να γίνει επανεξέταση DNA στις δύο σορούς που φυλάσσονται στο νεκροτομείο Λάρισας, διαδικασία που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη (08.03).

«Είναι 29 άνδρες, 26 γυναίκες ταυτοποιημένοι, δηλαδή με πιστοποιητικά θανάτου. Είναι και ένας άνδρας αταυτοποίητος γιατί ναι μεν έχει ληφθεί DNA, αλλά δεν υπάρχει συγκριτικό DNA. Δεν αναζητήθηκε από κανένα» διευκρίνισε η κα Λεονταρή σημειώνοντας ότι η σορός του θα παραμείνει στους ψυκτικούς θαλάμους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην φοιτήτρια από τη Λάρισα, η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο και δεν έχει εντοπιστεί μετά από τις έρευνες στα συντρίμμια των τρένων, η κα Λεονταρή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι».

Εξηγώντας τι μπορεί να έχει συμβεί τόνισε ότι «θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 - 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

Όπως δήλωσε η κα Λεονταρή ο θάνατος των 57 ατόμων ήταν ακαριαίος. «Υπήρχαν κακώσεις εκ της συγκρούσεως και κακώσεις από τη φωτιά. Η κάθε σορός έχει τα δικά της ευρήματα και αυτό θα καταγραφεί αναλυτικά από την ιατροδικαστική έκθεση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr0rjn7qz0q9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ