Ελλαδα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη - Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Για πολιτική εκμετάλλευση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία τηνπολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. 

»Διαβεβαιώνουμε ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου

Σημειώνεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολύπλευρη έρευνα για τα Τέμπη και τα αίτια που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση τρένων, ενώ η υπόθεση ανοίγει με τη Δικαιοσύνη να εξετάζει πλέον τη συνολική εικόνα του εκσυχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου και των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Ειδικότερα, την ώρα που ο σταθμάρχης στη Λάρισα ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι «αν ο μηχανοδηγός μου έλεγε ότι μπήκε στη γραμμή δεν θα γινόταν τίποτα», η αρμόδια ανακρίτρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ.

Παράλληλα, αναμένονται οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς και διενεργούνται για τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών έχουν μπει ακόμη οι βάρδιες των σταθμαρχών τόσο την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη όσο και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν σταματούν οι καταγγελίες εργαζομένων για ελλείψεις στο προσωπικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ