Ελλαδα

«Θεωρώ σίγουρο ότι γύρισα το κλειδί, αλλά έχω κενό μνήμης» είπε ο σταθμάρχης στην ανακρίτρια

Όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: «Θεωρώ σίγουρο ότι γύρισα το κλειδί, αλλά έχω κενό μνήμης» είπε ο σταθμάρχης στην απολογία του
© EUROKINISS/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Απολογία σταθμάρχη: «Θεωρώ σίγουρο ότι γύρισα το κλειδί, αλλά έχω κενό μνήμης»

Πληροφορίες για τα όσα είπε ο σταθμάρχης στην ανακρίτρια Λάρισας κατά την απολογία του για το δυστύχημα στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε για το πώς μπήκε το τρένο στη γραμμή και υπήρξε το δυστύχημα, ο 59χρονος σταθμάρχης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή καθόδου για Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά στο μοιραίο κλειδί, το οποίο φέρεται να ξέχασε να γυρίσει ο σταθμάρχης, ο σταθμάρχης φέρεται να υποστήριξε πως έχει «κενό μνήμης», πως δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς τι συνέβη.

«Από τις 11 παρά τέταρτο το δίκτυο φόρτωνε με κίνηση και ήμουν μόνος μου για να ελέγχω ολόκληρο το κεντρικό κομμάτι του σιδηροδρόμου», φέρεται να υποστήριξε ο σταθμάρχης. «Θεωρώ σίγουρο πως γύρισα το κλειδί, γιατί είναι μια μηχανική κίνηση που γίνεται αυτόματα. Έχω όμως κενό μνήμης για το κλειδί. Λόγω του φόρτου εργασίας μου, δυστυχώς δεν θυμάμαι να ξανακοίταξα αργότερα το συγκεκριμένο σημείο του πίνακα», φέρεται να είπε. 

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Η κατάθεση του σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων

Νωρίτερα σήμερα κατέθεσε και ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, εκείνος που θα αναλάμβανε την επόμενη βάρδια μετά τη σύγκρουση των τρένων. Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων προσκόμισε στις αρχές το αρχικό πρόγραμμα με τις υπηρεσίες σταθμαρχών που είχαν οριστεί για τον Φεβρουάριο.

Στο έγγραφο με το πρόγραμμα φέρεται να αποδεικνύεται ότι τη μοιραία 28η Φεβρουαρίου είχε οριστεί διπλή βάρδια για το πρωί και το απόγευμα και μονή βάρδια για τη νύχτα, επομένως ο 59χρονος δεν θα έπρεπε να είναι μόνος στο σταθμαρχείο αλλά με τον εργαζόμενο της προηγούμενης βάρδιας, που έληγε στις 11 το βράδυ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ