Ελλαδα

Υποτροφία του ΑΠΘ στη μνήμη του Κύπριου φοιτητή που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη

Δικαιούχος θα είναι ένας Κύπριος ή μια Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Θέσπιση υποτροφίας στη Νομική του ΑΠΘ στη μνήμη του 23χρονου Κύπριου φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα.
To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θεσπίζει υποτροφία στη μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη © EUROKINISSI

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Θέσπιση υποτροφίας στη Νομική του ΑΠΘ στη μνήμη του 23χρονου Κύπριου φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα.

Τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο ψήφισμά της για την τραγική απώλεια, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρει ότι δικαιούχος της υποτροφίας θα είναι ένας Κύπριος ή μια Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Σχολή.

Μεταξύ άλλων, η Κοσμητεία αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται. Η Κοσμητεία θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει τη Δευτέρα, στο ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου.

Αντί στεφάνου, κατά την επιθυμία της οικογένειάς του, θα καταθέσει 300 ευρώ για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του ναού.

Επτά άτομα στη ΜΕΘ και 12 τραυματίες στα νοσοκομεία μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Στα νοσοκομεία παραμένουν 12 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την ίδια ώρα, επτά νέοι άνθρωποι ηλικίας 21-27 ετών βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει αποσωληνωθεί μία κοπέλα στο πανεπιστημιακό, ωστόσο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση παραμένουν δύο από τους επτά ανθρώπους που είναι σε ΜΕΘ. Ανάμεσά τους, ο 20χρονος φοιτητής και μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι που εκτινάχθηκε έξω από το τρένο και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και η άλλη είναι μία κοπέλα που βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και φέρει, μεταξύ άλλων, σοβαρά εγκαύματα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ