Ελλαδα

«Στείλε όταν φτάσεις»: Μαθητές από την Πύλο «έγραψαν» με τις τσάντες τους τη φράση

Η διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Στείλε όταν φτάσεις» από τις σχολικές τσάντες μαθητών στην Πύλο
© ERT

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η φράση «στείλε όταν φτάσεις» σχηματισμένη από τις σχολικές τσάντες μαθητών στην Πύλο

Με τον δικό τους τρόπο θέλησαν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην Πύλο να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου τους, τοποθέτησαν τις τσάντες τους στη μέση και σχημάτισαν τη φράση «στείλε όταν φτάσεις». Την ίδια ώρα, με τις τσάντες τους σχημάτισαν και τη φράση «Όχι άλλα εγκλήματα». 

«Στείλε όταν φτάσεις» από τις σχολικές τσάντες μαθητών στην Πύλο
© ΕΡΤ

Οι τελευταίες πληροφορίες για τους τραυματίες των Τεμπών

Στη μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» διακομίζεται αυτή τη στιγμή μία εγκαυματίας, αλλά κυρίως πολυτραυματίας νεαρή γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Λάρισας, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, 55 τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη νοσηλεύονται ακόμη στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας «ΑΧΕΠΑ» και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Από αυτούς τους 55 τραυματίες οι έξι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων μία πολυτραυματίας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, τέσσερις στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και μία νεαρή γυναίκα, εγκαυματίας και πολυτραυματίας, διακομίζεται στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, διαχειρίσιμη φαίνεται πως είναι η κατάσταση των τραυματιών, οι οποίοι νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Εκτός από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, οι υπόλοιποι δεν κινδυνεύουν.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας, τα χειρουργεία ολοκληρώθηκαν τη χθεσινή ημέρα και οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν στο σύνολο των τραυματιών. «Όλα τα τραύματα που εντοπίσαμε ήταν από τη σύγκρουση των τρένων και η σοβαρότητα ποικίλει. Το συμπέρασμα είναι ότι στο νοσοκομείο δεν είχαμε περιπτώσεις πολλών βαριών περιστατικών που να κινδυνεύει η ζωή τους, πράγμα που σημαίνει πως το βλέμμα είναι πλέον στους αρκετούς νεκρούς που χάθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος», σημείωσε ο κ. Μπαργιώτας.

Τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι σοβαρά τραυματισμένοι μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπου τουλάχιστον 43 άνθρωποι πέθαναν, ενώ 57 παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 26 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ