Ελλαδα

«Μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω»: Το τελευταίο τηλεφώνημα 20χρονου αγνοούμενου

Μισή περίπου ώρα πριν τη σύγκρουση των τρένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 20χρονος ανάμεσα στους αγνοούμενους - Το τελευταίο τηλεφώνημα στη μητέρα του

Ένας 20χρονος φοιτητής βρίσκεται ανάμεσα στους αγνοούμενους μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο 20χρονος Αναστάσιος Κουτσόπουλος από την Καρδίτσα επιβιβάστηκε στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. 

«Δεν έχουμε κάποιο νέο του, περιμένουμε να μάθουμε νέα του. Ξέρουμε ότι δεν ήταν σίγουρα στο πρώτο βαγόνι» είπε στον ΑΝΤ1 η σύντροφός του, Μαριέττα Αλεξανδρή και συμπλήρωσε: «Έχουμε πάει σε όλα τα νοσοκομεία και δεν τον έχουμε βρει. Ψάξαμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στους επιβάτες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία».

Η σύντροφος του 20χρονου συνομίλησε μαζί του περίπου μία ώρα πριν το δυστύχημα και ενώ είχε ήδη επιβιβαστεί στο τρένο. «Δεν μου είχε μεταφέρει ότι κάτι τον ανησυχεί. Ήξερα ότι είχε πάρα πολύ κόσμο και ότι καθόταν κάπου ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο βαγόνι».

Ο 20χρονος φοιτητής της Γεωπονικής επιβιβάστηκε στο τρένο στις 21:20 το βράδυ της Τρίτης. Το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε με τη μητέρα του στις 22:50 βράδυ στην οποία φέρεται να είπε «μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω». Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 20χρονος είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση.

Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα αυτό και στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να καλεί τον γιο της, δίχως να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqvpb50xemq1)

Ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί από το 2ο βαγόνι 

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη είναι 46, ενώ σήμερα ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένες σοροί. Η επιχείρηση στο δεύτερο βαγόνι, το βαγόνι του εστιατορίου, ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

«Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς, είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης. Τα σώματα είναι σε άσχημη κατάσταση. Έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι, σε άσχημη κατάσταση», ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιός. 

«Είναι μια δύσκολη επιχείρηση που θα έχει συνέχεια, γιατί θα πρέπει να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους», πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός αδυνατώντας, όπως είπε, να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο βαγόνι, στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες. «Για κάποιο λόγο, άγνωστο ακόμα, παρουσιάστηκε πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εκεί. Θα έχουμε νέα δεδομένα», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqvpb50xemq1)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ