Ελλαδα

Καταθέτει αυτήν την ώρα ο σταθμάρχης για την τραγωδία στα Τέμπη

Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απομακρύνονται τα συντρίμμια από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η κατάθεση του σταθμάρχη και οι φόβοι επεισοδίων στη Λάρισα

Στα δικαστήρια Λάρισας μετήχθη πριν από λίγη ώρα ο σταθμάρχης που κατηγορείται για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Οι αστυνομικοί για να αποφύγουν τυχόν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μετέφεραν αρκετά νωρίτερα τον κατηγορούμενο κάτω από άκρα μυστικότητα στο δικαστικό Μέγαρο της πόλης και στις 11.30 αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα. Την ίδια ώρα, στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια βρίσκεται σε εξέλιξη αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Περισσότερα από 200 άτομα, περιμένουν αυτή την ώρα να δώσουν αίμα, καθώς οι ανάγκες για την περίθαλψη των τραυματιών είναι μεγάλη.

Ο κατηγορούμενος, θα εμφανιστεί παρουσία του συνηγόρου του Στέφανου Παντζατζίδη ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία τουΟ υπεύθυνος βάρδιας στο Σταθμαρχείο κατηγορείται για διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), ενώ αναμένεται να του ασκηθούν διώξεις για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια και κατά συρροή.

Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αποδέχεται μέρος των όσων του καταλογίζονται, αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο ευθύνης, όπως φέρεται να υποστήριξε ο συνήγορος του. Όμως υπάρχουν και αλλού ευθύνες, σε άλλα πρόσωπα και παράγοντες, φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς. 

Οι αστυνομικοί στη Λάρισα έχουν λάβει εντολές να εκπονήσουν ειδικό σχέδιο ασφαλείας, καθώς στην πόλη υπάρχουν εκατοντάδες συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι ενδεχομένως να προσπαθήσουν να βρεθούν στα δικαστήρια.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ