Ελλαδα

«Αν η σύγκρουση γινόταν στη σήραγγα δεν θα υπήρχε η περίπτωση διαφυγής», υποστηρίζει ο Λέκκας για τα Τέμπη

«H κατάσταση θα ήταν τραγική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια βαγονιών αποσύρονται από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Λέκκας: «Αν η σύγκρουση γινόταν στη σήραγγα δεν θα υπήρχε η περίπτωση διαφυγής» - Τι εκτίμησε για το ενδεχόμενο αυτό του δυστυχήματος

Ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφέρθηκε στο σενάριο σύγκρουσης των δύο τρένων μέσα στην σήραγγα. Ειδικότερα, μιλώντας για το δυστύχημα στα Τέμπη, υποστήριξε πως η κατάσταση θα ήταν τραγική εάν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα.

«Έχουμε να κάνουν με μία περίπτωση όπου κλάσματα δευτερολέπτου, αν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα τότε πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα ήταν εξόχως τραγικά. Ουσιαστικά από τη σήραγγα θα ήταν πολύ δύσκολο να βγουν έστω και μερικοί άνθρωποι».

Ακολούθως, εξήγησε πως λόγω των τεράστιων ταχυτήτων ενδεχομένως να παραμορφώνονταν και οι δύο αμαξοστοιχίες, ενώ ενδεχομένως να είχε καταρρεύσει και η στοά. «Ηταν μια μάζα δεν θα υπήρχε η περίπτωση διαφυγής, οι τεράστιες ταχύτητες των τρένων θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε παραμόρφωση όλης της αμαξοστοιχίας και των δύο αμαξοστοιχιών, ενώ εδώ πέρα εξωστρακίστηκαν δεξιά και αριστέρα. Επίσης, θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η ίδια η στοά υπό ορισμένες συνθήκες», σημείωσε ο Λέκκας και πρόσθεσε:

«Φανταστείτε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφύγει κανένας από τη μία πλευρά και από την άλλη δεν θα μπορούσε να προσφερθεί βοήθεια».

Τέλος, μίλησε για την διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη από τις Αρχές τονίζοντας πως «εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική διαχείριση από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ