Ελλαδα

«Έτσι έσωσα 16 επιβάτες» - Η συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη και ο νεαρός επιβάτης που έσωσε κόσμο από τα βαγόνια
Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη και ο νεαρός επιβάτης που έσωσε κόσμο από τα βαγόνια © EUROKINISSI | Mega TV

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Επιβάτης περιγράφει πώς έσωσε 16 συνεπιβάτες του

Συγκλονίζει ο νεαρός επιβάτης που βγήκε ζωντανός από τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ο Άγγελος Τσιαμούρας βρισκόταν στο 6ο βαγόνι, όταν σημειώθηκε η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Χωρίς να χάσει χρόνο και διατηρώντας την ψυχραιμία του άρχισε να βοηθά επιβάτες να βγουν από το βαγόνι. Στη συνέχεια έφθασε μέχρι το τρίτο βαγόνι, όπου και έσωσε συνεπιβάτες του.

Μιλώντας στο Mega, ο νεαρός περιέγραψε τις τραγικές στιγμές της σύγκρουσης και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να σώσει 16 ακόμη συνεπιβάτες του.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6, εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι 6 μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και το βαγόνι 4 ώστε να βοηθήσω να βγουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Μπορέσαμε και σώσαμε από το βαγόνι 3 τουλάχιστον 5 άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομάδα της ΕΜΑΚ ήταν λίγο ασυντόνιστη. Έπρεπε εγώ να τους δείξω πού πρέπει να πάμε. Ήθελαν να δουν πρώτα την κατάσταση και μετά να πράξουν. Δεν υπήρχε νερό και οξυγόνο να δώσουμε στους ανθρώπους που ήταν στο βαγόνι 3».

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση… Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα… Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3 αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε… Δε γνωρίζω αν πήρε κάποιος τηλέφωνο. Η ΕΜΑΚ έφτασε πολύ γρήγορα…» είπε ακόμη για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqv9ljkqfl01)

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι έρευνες στα διαλυμένα βαγόνια, την ώρα που ξεκινά η δύσκολη ταυτοποίηση των σορών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ