Ελλαδα

«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται», η προειδοποίηση των εργαζομένων από τις 7 Φεβρουαρίου

Η ανακοίνωση που εγκαλούσαν τους αρμοδίους και οι αναφορές στις δύο εταιρείες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται», προειδοποιούσαν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωση που εγκαλούσαν τους αρμοδίους και οι αναφορές στις δύο εταιρείες

«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις» κατήγγειλαν προ τριών εβδομάδων οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο.

Με επίσημη ανακοίνωσή τους στις 7 Φεβρουαρίου 2023, τρεις μόλις εβδομάδες πριν την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, οι εργαζόμενοι εγκαλούσαν τους αρμοδίους για όσα έπρεπε να γίνουν για να εξασφαλίσουν την προστασία εργαζομένων και επιβατών.

«Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό», αναφέρουν μεταξύ άλλων και συμπληρώνουν πως «προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες».

Όπως αναφέρουν στις προειδοποιήσεις οι σιδηροδρομικοί της ΔΕΣΚ: «Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό» και κατήγγειλαν τους αρμοδίους ότι «αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος».

Τέλος, αναφορά γίνεται και σε ΟΣΕ και Hellenic Train κατηγορώντας τις δύο εταιρείες ότι «αλληλο – μεταφέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κανείς στο τέλος δεν φταίει… Φταίνε τα φαινόμενα που είναι έντονα και πλημμυρίζει η γραμμή, φταίνε οι φωτιές που άφησαν καμένους κορμούς, φταίει το χιόνι, φταίνε οι άλλοι, φταίμε λίγο και εμείς φταίει και ο Χατζηπετρής…!!!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ