Ελλαδα

Η ηγεσία της Κομισιόν για την τραγωδία στα Τέμπη: «Είμαστα δίπλα σας»

Τα μηνύματα Φον ντερ Λάιεν, Μαργαρίτη Σχοινά και Σαρλ Μισέλ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Η ηγεσία της Κομισιόν για την τραγωδία: «Είμαστα δίπλα σας»
© EPA/Andrzej Lange

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Η ηγεσία της Κομισιόν για την τραγωδία: «Είμαστα δίπλα σας»

Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών, μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων

Με ανάρτησή της, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στέκεται δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Μετά την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε την αλληλεγγύη της μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, καθώς ο απολογισμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 36, οι τραυματίες που νοσηλεύονται τους 66 από τους οποίους οι 6 είναι διασωληνωμένοι.

Η Φον ντερ Λάιεν ανέφερε στην ανάρτησή της: «Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τόσες ζωές χθες το βράδυ κοντά στη Λάρισα. Όλη η Ευρώπη πενθεί μαζί σας. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες».

Μάλιστα έκλεισε την δήλωσή της στα ελληνικά, γράφοντας: «Είμαστε δίπλα σας»

Σχοινάς: «Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων»

«Από τη πρώτη στιγμή η πρόεδρος και το Κολέγιο των Επιτρόπων ενήμεροι για την τραγωδία στα Τέμπη και έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Ανείπωτη θλίψη», προσθέτει.

Τα συλλυπητήριά από τον Σαρλ Μισέλ

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Με μήνυμά του στο twitter o Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Οι σκέψεις μου είναι με το λαό της Ελλάδας σήμερα το πρωί. Είμαι συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες τις σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY