Ελλαδα

Πώς έγινε η ληστεία με λεία 885.000 ευρώ σε σπίτι στη Φιλοθέη

Αφαίρεσαν μετρητά και κοσμήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Φιλοθέη: Ληστεία με λεία 885.000 ευρώ σε σπίτι - Ο τρόπος δράσης των διαρρηκτών

Ληστεία με λεία «μαμούθ» καταγράφηκε στη Φιλοθέη, όταν άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία, σπάζοντας το τζάμι από το παράθυρο της εσωτερικής πισίνας και εισήλθαν σε αυτή αποσπώντας μετρητά και κοσμήματα.

Η συνολική αξία της λείας τους ανέρχεται σε 885.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διαρρήκτες αφού κατάφεραν και μπήκαν στο εσωτερικό της πολυτελούς οικίας κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτια του 2ου ορόφου αποσπώντας τη λεία τους. Η οικία διέθετε πλήθος καμερών για τις οποίες υπήρχε καταγραφικό μηχάνημα στο υπόγειο γκαράζ, το οποίο ήταν κλειδωμένο σε μεταλλικό κουτί, κλειδωμένο στον τοίχο.

Οι δράστες της μεγάλης κλοπής αναζήτησαν το καταγραφικό, εντόπισαν το κουτί, το παραβίασαν και αφαίρεσαν το μηχάνημα που θα πρόδιδε τις κινήσεις τους. Προτού εισέλθουν στο εσωτερικό της οικίας αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν το παράθυρο της κουζίνας και τη θύρα του κήπου, σπάζοντας το τζάμι της.

Η οικία διαθέτει συναγερμό, ο οποίος όμως δεν ήταν ενεργοποιημένος.

Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι είχαν πληροφόρηση εκ των έσω

Άριστη πληροφόρηση φαίνεται ότι είχαν οι διαρρήκτες οι οποίοι εισέβαλαν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Φιλοθέη. Οι δράστες, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, γνώριζαν τα κατατόπια του σπιτιού, είχαν σίγουρα πληροφόρηση εκ των έσω.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν και έλαβαν μια λίστα από τον 77χρονο με όλους τους ανθρώπους που είχαν εργαστεί ή είχαν πρόσβαση στην πολυτελή οικία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ