Ελλαδα

Το συγκινητικό σκίτσο με τον άνδρα της ΕΜΑΚ και το κοριτσάκι στην Τουρκία

«Είμαι εδώ για σένα»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σεισμός Τουρκία - Σκίτσο - Ο άνδρας της ΕΜΑΚ με το κοριτσάκι στην αγκαλιά μετά τη διάσωση

Στην Τουρκία οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ο σεισμός στην Τουρκία σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να κινητοποιείται άμεσα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και συνεργείων διάσωσης.

Στα social media έχει γίνει viral ένα σκίτσο που δείχνει διασώστη της ΕΜΑΚ να κρατά ένα κοριτσάκι αγκαλιά, το οποίο έχει απομακρύνει από τα ερείπια.

Το σκίτσο δημιούργησε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Κοτρίδης.

Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τον σεισμό έχουν ξεπεράσει τις 17.000, την ώρα που εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια που άφησε πίσω του το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό για τα θύματα του Εγκέλαδου, οι νεκροί από τον σεισμό έχουν φθάσει τις 17.100 εκ των οποίων:

  • 14.014 στην Τουρκία και
  • 3.162 στη Συρία.

Την ίδια στιγμή οι τραυματίες ξεπερνούν τις 60.000, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που έμειναν άστεγοι. «Δυστυχώς έχουμε αφήσει νεκρούς στα συντρίμμια» γνωστοποίησε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για την επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Τουρκία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Είμαι εδώ για σένα», το συγκλονιστικό σκίτσο με τον άνδρα της ΕΜΑΚ και το κοριτσάκι στην Τουρκία

Ο τίτλος του σκίτσου, σύμφωνα με τον δημιουργό του, είναι: «Είμαι εδώ για σένα». Όπως αναφέρει, το σκίτσο δημιουργήθηκε για να τιμήσει την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ που δίνει μάχη με τον χρόνο στην Τουρκία για να βρει και να απομακρύνει ζωντανούς από τα χαλάσματα μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Στην ανάρτησή του η φράση «Είμαι εδώ για σένα», που συνοδεύει το σκίτσο με τον άνδρα της ΕΜΑΚ και το κοριτσάκι στην Τουρκία, είναι γραμμένη σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά.

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία. “ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”, “I AM HERE FOR YOU”, “SENİN İÇİN BURADAYIM”» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Κοτρίδης.

Συγκίνηση στην Τουρκία για την ΕΜΑΚ που σώζει ζωές μετά τον σεισμό

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας με την αποστολή της ΕΜΑΚ και τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς έχει προκαλέσει συγκίνηση στην Τουρκία.

Στα social media πολλοί Τούρκοι χρήστες γράφουν: «Ευχαριστώ Ελλάδα, ευχαριστώ γείτονα», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη τους.