Ελλαδα

«Δεν είναι αυτοί...»: Ο άγνωστος διάλογος των δραστών πριν τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Πώς περιέγραψε ο μάρτυρας τη στιγμή της επίθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τοιχογραφία στη μνήμη του Άλκη Καμπανού
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Άγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών κατέθεσε στο δικαστήριο φίλος του 19χρονου

Έναν άγνωστο - μέχρι σήμερα - διάλογο μεταξύ των δραστών, πριν εκδηλώσουν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού, μετέφερε φίλος του 19χρονου που ήταν παρών στο επεισόδιο και πρόλαβε να φύγει αλώβητος από το σημείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 20χρονος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όταν η παρέα του Άλκη απάντησε στο ερώτημα «τι ομάδα είστε;», κάποιος εκ των κατηγορούμενων φέρεται να είπε «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε» ενώ, στη συνέχεια, κάποιος συγκατηγορούμενός του ανέφερε τη φράση «στα … μας, πάμε».

Τον διάλογο αυτό ο συγκεκριμένος μάρτυρας, 6ος κατά σειρά στον κατάλογο, τον είχε μεταφέρει και στους αστυνομικούς, όταν έδωσε την πρώτη κατάθεσή του, μόλις τρεις ώρες μετά το φονικό, ενώ είναι ο μοναδικός από τους παθόντες που κατέθεσαν κάτι τέτοιο.

Απαντώντας δε, σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ο ίδιος μάρτυρας σημείωσε ότι οι δράστες «δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά σίγουρα ήθελαν να προκαλέσουν κακό».

Περιγράφοντας τη δική του οπτική της επίθεσης, ο 20χρονος φοιτητής είπε τα εξής: «Αντιλήφθηκα 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας. Είδα να κρατούν μαχαίρι και λοστό. Κατάλαβα ότι κάτι πάει να γίνει. Με έπιασε ένας και μου έδωσε κάποιες μπουνιές, αλλά καλύφθηκα με τα χέρια. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα με άφησε, δεν ξέρω γιατί, και κατάφερα να φύγω πηγαίνοντας προς την οδό Πλαστήρα».

Όπως σημείωσε, έμαθε στο νοσοκομείο για τον θάνατο του Άλκη, καθώς μέχρι τότε πίστευε ότι είχε ξεφύγει.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqbfybgywhn5)

«Ο Άλκης φώναζε "μη με βαράτε άλλο"»

Νωρίτερα σήμερα ακόμη ένας φίλος του Άλκη κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου. Πρόκειται για τον 20χρονο που δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Στο δικαστήριο περιέγραψε τα τελευταία λόγια που άκουσε να βγαίνουν από τα χείλη του Άλκη, αλλά και τη στιγμή που έμαθε ότι ο φίλος του είναι νεκρός.

«Καθόμασταν στα σκαλάκια, επί 45 λεπτά. Ήρθαν οι 12 και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Δεν αντιλήφθηκα ότι ήρθαν από την άλλη μεριά, μόνο από την οδό Πλαστήρα. Τους είδα μπροστά μου. Τους απαντήσαμε ότι είμαστε Άρης. Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό. Φορούσαν φουλ φεις, κουκούλες και κρατούσαν μαχαίρια δρεπάνι, ξύλο», κατέθεσε στο δικαστήριο ο φίλος του Άλκη και πρόσθεσε: «Όλοι κρατούσαν κάτι στα χέρια τους. Δέχτηκα ροπαλιά. Έπεσα στη δίπλα πολυκατοικία. Από τον πόνο που ένιωθα, δεν κατάλαβα ότι με χτύπησε με το δρεπάνι. Μετά είδα τα αίματα. Κατάφερα να φύγω μέσα από πυλωτές πολυκατοικιών και βγήκα στην οδό Παπαναστασίου».

Ο 20χρονος συνέχισε την περιγραφή του: «Φεύγοντας, γύρισα και είδα όλα τα άτομα πάνω στον Άγγελο και στον Άλκη. Οι άλλοι δύο φίλοι μας κατάφεραν να φύγουν. Άκουγα φωνές. Τον Άλκη που φώναζε "μη με βαράτε άλλο. Βοήθεια”. Βγήκα πάλι στην Πλαστήρα και είδα 7-8 να κατευθύνονται προς τα δύο αμάξια. Ένιωθα πόνο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα μία φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα την πληγή μου. Τον Άγγελο τον είδα στο νοσοκομείο μετά, τον Άλκη δεν τον ξαναείδα. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο Άλκης πέθανε. Εγώ δέχτηκα μαχαιριά στο πόδι. Τον Άλκη τον χτύπησαν παντού».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, σε έναν από τους 12 κατηγορούμενους αποδίδεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου φίλου του Άλκη, ενώ οι υπόλοιποι 11 κατηγορούνται για απλή συνέργεια στην ίδια πράξη. Όλοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του φίλου ο οποίος δέχτηκε περισσότερα χτυπήματα και κατέθεσε στην προηγούμενη δικάσιμο.

Η δίκη θα επαναληφθεί την Πέμπτη (9/2) με την εξέταση μαρτύρων - αστυνομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, grtimes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ