Ελλαδα

Η «Μπάρμπαρα» σαρώνει την Εύβοια - Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στο νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιονόπτωση στην Εύβοια
© Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σαρώνει την Εύβοια - Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση - Και την Τετάρτη κλειστά τα σχολεία - «Κόπηκαν» τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία επηρεάζει από την Κυριακή κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 7/2 με νέες χιονοπτώσεις τοπικά και κατά περιόδους πυκνές σε χαμηλά υψόμετρα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών, της Εύβοιας και της Κρήτης, καθώς επίσης με βροχές ή χιονόνερο στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου του Open, Κλεάρχου Μαρουσάκη, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια, η οποία θα «ντυθεί στα λευκά» για τα καλά, με πυκνό χιόνι να καλύπτει σχεδόν κάθε σημείο εντός των επομένων ωρών.

Η κακοκαιρία, ειδικότερα, όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά προβλέπεται να είναι εντονότερη τις επόμενες ώρες. Στην Εύβοια η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα δυσκολέψει περισσότερο τους πολίτες, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «αναμένεται να συνεχιστεί η επιδείνωση του καιρού με περισσότερες και πυκνότερες χιονοπτώσεις –μεγαλύτερης διάρκειας– ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονόπτωση αναμένουμε και στα νοτιότερα τμήματα της Βοιωτίας».

Κλειστά σχολεία στην Εύβοια και την Τετάρτη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Εύβοια και την Τετάρτη.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Εύβοια και αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που χτυπά με σφοδρότητα την Εύβοια.

Κλειστοί θα είναι επίσης και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εύβοιας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων.

Κλειστή η γραμμή Ερέτρια - Ωρωπός

Έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, κλειστές είναι οι γραμμές Ερέτρια - Ωρωπός, Αρκίτσα - Αιδηψός και Νέα Στύρα - Αγία Μαρίνα μετά το απαγορευτικό απόπλου από το λιμεναρχείο.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επτά οικισμούς της Εύβοιας

Σε επτά οικισμούς στην Εύβοια εντοπίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας.

Στην Κεντρική Εύβοια παραμένουν εκτός λειτουργίας έξι οικισμοί του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και αναμένεται πολύ σύντομα η αποκατάσταση του δικτύου. Το ίδιο ισχύει και για το χωριό Τρούπη στη Βόρεια Εύβοια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει ότι όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 8004004000 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ