Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εντοπίστηκε η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Η μάρτυρας αναζητήθηκε από την αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απούσα από το δικαστήριο η σύντροφος του Παύλου Φύσσα - Η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τη μάρτυρα

Οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα για την οποία είχε διαταχθεί βίαια προσαγωγή προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, η αστυνομία με έγγραφό της ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν εντόπισε τη μάρτυρα, την οποία αναζήτησε σε επαρχιακή πόλη, σε σπίτι συγγενικού προσώπου της, αλλά και στην Αττική.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου με ένα εκ των συνηγόρων να λέει πως πρόκειται για «θέμα ουσίας» και να προσθέτει «δεν μπορεί το 2023 να κρύβεται ουσιώδης μάρτυρας... Είναι εμπαιγμός. Δέκα χρόνια εμπαιγμός. Η μάρτυρας δεν κλήθηκε καν στις ειδικές ανακρίτριες».

Η μάρτυρας που είχε στην αγκαλιά της τον Παύλο Φύσσα όταν ξεψύχησε μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά, δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και δεν είχε αναζητηθεί ώστε να δώσει κατάθεση στη δίκη. Είχε αναγνωσθεί, ωστόσο, η κατάθεση που είχε δώσει λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, στην Ανακρίτρια Πειραιά που είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, πριν σχηματιστεί η μεγάλη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

Πλην της τότε συντρόφου του μουσικού, το δικαστήριο έχει καλέσει για σήμερα άλλους δύο μάρτυρες. Τον φίλο του μουσικού Μιχάλη Ξυπόλητο, παρών στην καφετέρια «Κοράλλι» από όπου ξεκίνησε η θανάσιμη καταδίωξη της παρέας του Φύσσα και τον εξωτερικό φρουρό των φυλακών Δημήτρη Χατζησταμάτη, θαμώνα της καφετέριας, που το επίμαχο βράδυ προσπάθησε να αποτρέψει την ένταση όταν είδε συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες έξω από το μαγαζί.

Και οι δύο μάρτυρες είναι σημαντικοί καθώς έχουν περιγράψει κρίσιμες λεπτομέρειες για όσα έγιναν πριν το φονικό χτύπημα στον μουσικό και την «οργανωμένη και συντεταγμένη», όπως και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει, δράση των μελών του «τάγματος εφόδου» που σε χρόνο εξπρές συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ από μέλη της Τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq8uu2lchr5l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ