Πτώση αεροσκάφους F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια -Αγνοούνται οι δύο χειριστές
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο χειριστών του F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα στις 10:30 το πρωί στη θάλασσα, νότια της Ανδραβίδας.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, βρέθηκαν ήδη τα πρώτα συντρίμμια του Phantom. Τις πρώτες φωτό από τα ευρήματα φέρνει στο φως το τοπικό σάιτ protinews.gr.
H ίδια πηγή επισημαίνει ότι, εκτός από συντρίμμια, έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.
Υπενθυμίζεται ότι τo μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στις 10:30 το πρωί, ένα τέταρτο αφότου απογειώθηκε εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος τόσο πάνω από το ανάγλυφο όσο και πάνω από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο χειριστές του Phantom πρόλαβαν και έκαναν χρήση του συστήματος εκτόξευσης, στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι ασαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτού. Ο πιλότος του συνοδού αεροσκάφους ανέφερε στο ΓΕΑ ότι δεν είδε κάποιο αλεξίπτωτο.
Αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο χειριστών.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΑ για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα σημειώνεται: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.