Κοσμος

Τι προκάλεσε την αεροπορική τραγωδία με τους 72 νεκρούς στο Νεπάλ

Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια από το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Νεπάλ
Συντρίμμια από το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Νεπάλ © EPA

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ - Τι οδήγησε στη συντριβή με τους 72 νεκρούς

Το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Νεπάλ τον προηγούμενο μήνα, παρασύροντας στον θάνατο 72 ανθρώπους, παρουσίασε πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες κατά την τελική φάση της διαδικασίας προσγείωσης, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (6/2) η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που διόρισε η κυβέρνηση για να διερευνήσει τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Από την ανάλυση των λεγόμενων μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, με τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και τα δεδομένα πτήσης, προέκυψε ότι οι έλικες στους δύο κινητήρες του ATR 72 είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής.

Το αεροσκάφος της Yeti Airlines συνετρίβη την 15η Ιανουαρίου, λίγο πριν από την προσγείωσή του στην Ποχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ. Ήταν η χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε αυτήν την ασιατική χώρα από το 1992.

Στο δικινητήριο ATR 72 επέβαιναν συνολικά 72 άνθρωποι: 68 επιβάτες (εκ των οποίων δύο παιδιά) και τετραμελές πλήρωμα.

Στον τόπο της τραγωδίας εντοπίστηκαν 71 πτώματα. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε, αφού οι αρχές θεωρούν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να επέζησε κάποιος από την συντριβή του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι επιβάτης κατέγραψε τα τελευταία λεπτά της «μοιραίας» πτήσης στο Νεπάλ σε facebook live, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ