Κοσμος

Επιβάτης κατέγραψε τα τελευταία λεπτά της «μοιραίας» πτήσης στο Νεπάλ σε facebook live

Το αεροσκάφος έπεσε σε φαράγγι 300 μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο: Η αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ στο κινητό ενός από τους επιβάτες
© ΕPA/Kosh Raj

Νεπάλ: Βίντεο επιβάτη δείχνει τα τελευταία λεπτά της πτήσης

Ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η πτώση του αεροπλάνου στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ, το οποίο φέρεται να τράβηξε ένας επιβάτης που βρισκόταν στην πτήση, είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.
Σε αυτό φαίνονται πλάνα μέσα από το αεροσκάφος αρκετά λεπτά πριν από τη συντριβή, ενώ κάποια στιγμή φαίνεται μια κόκκινη λάμψη, με το βίντεο να γυρίζει ανάποδα και κάποια στιγμή να διακόπτεται.
Στο αεροσκάφος που συνετρίβη χθες, παρότι ο καιρός ήταν καλός, επέβαιναν 57 υπήκοοι Νεπάλ, 5 υπήκοοι Ινδίας, 4 υπήκοοι Ρωσίας, 2 υπήκοοι Νότιας Κορέας και από 1 της Αργεντινής, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.
Το αεροσκάφος έπεσε σε ένα απότομο φαράγγι, έγινε κομμάτια και τυλίχτηκε στις φλόγες καθώς πλησίαζε την κεντρική πόλη Ποχάρα την Κυριακή, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν σχοινιά και φορεία για να ανασύρουν πτώματα από τη χαράδρα βάθους 300 μέτρων αργά το βράδυ, με τις προσπάθειες ανάκτησης να συνεχίζονται τη Δευτέρα.

Οι διασώστες έψαχναν επίσης για τα μαύρα κουτιά -ένα καταγραφικό φωνής στο πιλοτήριο και μια συσκευή εγγραφής δεδομένων πτήσης-, δήλωσε  εκπρόσωπος της αρχής πολιτικής αεροπορίας του Νεπάλ.

Το Νεπάλ ξεκίνησε μια ημέρα εθνικού πένθους τη Δευτέρα, καθώς τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν ξανά την έρευνα για αγνοούμενους, μια μέρα αφότου ένα αεροπλάνο με προορισμό μια τουριστική πόλη συνετρίβη σε ένα φαράγγι, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί σε ένα αεροδρόμιο που άνοιξε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 66 από τους 72 επιβαίνοντες στο πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα της χώρας εδώ και τρεις δεκαετίες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ