Ελλαδα

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους - Έρευνα για τους πιλότους

Ασαφές αν ενεργοποιήθηκε το σύστημα εκτόξευσης των καθισμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας - Έρευνα για τους πιλότους
ΑΡΧΕΙΟ © ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας - Έρευνες για τους χειριστές

Μαχητικό αεροσκάφος F-4 με δύο χειριστές κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας (30.1) σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας. Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία τα πρώτα συντρίμμια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των πιλότων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές ενημέρωσαν ότι ενεργοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης του αεροσκάφους, ωστόσο είναι ασαφές εάν πρόλαβαν να βγουν από το Phantom. Ο πιλότος του συνοδού αεροσκάφους ανέφερε στο ΓΕΑ ότι δεν είδε κάποιο αλεξίπτωτο.

Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού. Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τέσσερα πλωτά, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη, ενω σε ετοιμότητα βρίσκεται και ένα C-130.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν ήδη εντοπίσει στον Κυπαρισσιακό Κόλπο τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε.

Το μαχητικό αεροσκάφος F-4 της 338Μ/117ΠΜ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι κατά την πτήση παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα

Πτώση αεροσκάφους  F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια
© protinews.gr
Πτώση αεροσκάφους  F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια
protinews.gr
Πτώση αεροσκάφους  F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια
© protinews.gr
Πτώση αεροσκάφους  F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια
© protinews.gr

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΑ για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα σημειώνεται: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq5e3kgqh6l5)

Το F-4 Phantom που κατέπεσε είναι ένα διθέσιο αεροσκάφος της 338Μ/117ΠΜ. Η εκπαιδευτική πτήση χαμηλής ναυτιλίας που πραγματοποιούσαν τα δύο F-4 Phantom, σημαίνει ότι τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν χαμηλή πτήση, με κατώτατο όριο τα 300 πόδια.

Τα δύο F-4 απογειώθηκαν στις 10:15, κάτι που σημαίνει ότι συνετρίβη περίπου 15 λεπτά αργότερα.

Ο αρχηγός του σχηματισμού έχει προσγειωθεί και δίνει αναφορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ