Ελλαδα

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής
ΑΡΧΕΙΟ © Anshu A/Unsplash

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής - Περιέχει απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΦ, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές για συμπλήρωμα διατροφής που βρέθηκαν επιβλαβείς ουσίες. Κατόπιν ενημέρωσης από τις βελγικές Αρχές, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «Moder Diet Gold».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν «Μoder Diet Gold» περιέχει τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες φλουοξετίνη και σιβουτραμίνη, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η φλουοξετίνη και η σιβουτραμίνη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

anaklisi-sympliroma-diatrofis-eof

ΠΡΟΣΦΑΤΑ