Ελλαδα

Στη Ρόδο με 10 μποφόρ η κακοκαιρία - Μπλακάουτ και πτώσεις δέντρων

Ποια η κατάσταση στο νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στη Ρόδο
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ RODOSPRESS.GR/ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Κακοκαιρία - Ρόδος: Προβλήματα σε πλοία και δρόμους λόγω ισχυρών ανέμων - Εικόνες από την κατάσταση στο νησί

Η κακοκαιρία πλήττει τη Ρόδο. Από το βράδυ της Πέμπτης (26.1) οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά και στους δρόμους του νησιού, όπου καταγράφονται πτώσεις δέντρων. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα (27.1) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα είναι ασφαλείς και δεν θα εκτεθούν στα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, τα προβλήματα στους δρόμους δεν περιορίστηκαν μόνο στις πτώσεις δέντρων, καθώς όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου τέθηκαν σήμερα εκτός λειτουργίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία. Δύο από αυτά στον Αρχάγγελο, ένα στο Παραδείσι, δύο στην Ιαλυσό και αρκετά κλαδιά εντός της πόλεως Ρόδου. Για τον λόγο αυτό, στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ Ρόδου, με εντολή του διοικητή της Υπηρεσίας κου Νικήτα Βενιού, έχει εγκατασταθεί και εκπρόσωπος του Δήμου της Ρόδου από την Υπηρεσία Πρασίνου (κος Καρίκης) έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις από τις δύο υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί.

Στο έλεος των μποφόρ και της κακοκαιρίας το νησί της Ρόδου

Διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία στη Ρόδο

Το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης, στιγμιαίες διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν και μια σειρά προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Χαλαζόπτωση στη Ρόδο

Με πληροφορίες από rodiaki.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ