Ελλαδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή

Τι ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολική αίθουσα
© EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κακοκαιρία: Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία την Παρασκευή (27/021) με απόφαση της απόφαση της Περιφέρειας

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 τα σχολεία στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης στην ΕΡΤ, «τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κοπάσουν τις επόμενες ώρες».

Σημειώνεται πως για σήμερα αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία.

«Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα παραμένει σε ετοιμότητα και πλήρη επαγρύπνηση για την ασφάλεια των πολιτών. Αντίστοιχο αίτημα για ετοιμότητα έχει διατυπωθεί και προς τις Πολιτικές Προστασίες των Δήμων της Αττικής», αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, τόνισε πως τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 204 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων κυρίως οδηγών προς ασφαλή σημεία.

Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων.

Συνολικά σήμερα, όπως είπε, έχουν εκδοθεί από το πρωί 5 προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους Αττικής, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κέρκυρας, Παξών, Βορειανατολικού Αιγαίου, της Θάσου καθώς και προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το πρωί στα Δωδεκάνησα. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να εκδοθεί ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των νησιών αυτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ