Ελλαδα

Ο «Μάξιμος Σαράφης» και η παρέα του άρπαξαν 800.000 από Έλληνες επιχειρηματίες - Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Είχαν στήσει εταιρεία - βιτρίνα με έδρα το Άμπου Ντάμπι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Μάξιμος Σαράφης»: Η υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών και τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο δράσης τους 

Κέρδη που φτάνουν τις 800.000 ευρώ είχαν αποκομίσει τα μέλη της σπείρας, της οποίας εγκέφαλος φέρεται να είναι ο ειδικός μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, «Μάξιμος Σαράφης».

Αυτό προέκυψε από τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες συνεχίζονται καθώς εντοπίστηκε πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών συσκευών μέσα σε γραφεία και σπίτια των μελών της σπείρας.

Κατά την παρουσίαση στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας νωρίτερα σήμερα, αποκαλύφθηκε πως οι κατηγορούμενοι είχαν στήσει μια εταιρεία -βιτρίνα με την ονομασία Zahrat. Η εταιρία αυτή, είχε έδρα το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και εμφανίζονταν ως ανώτερα στελέχη της. Προσέγγιζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια στην Ελλάδα, και τους υπόσχονταν ότι θα μεσολαβήσουν για να δανειοδοτηθούν μέσω της παραπάνω «μαϊμού» εταιρείας, με πόσα άνω των 10.000.000 ευρώ από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μάλιστα, για να γίνουν πιστευτοί, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει και ασφαλιστικές εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων κατατίθονταν από τα θύματα, τα χρηματικά ποσά που αφορούσαν στα –δήθεν– έξοδα δανείου. Η σελίδα της εταιρίας που είχε στήσει η σπείρα για να προσελκύει τους πελάτες της, παραμένει ενεργή έως και σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, ανάμεσα στα υπόλοιπα, 500 ευρώ, πέντε φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτής και tablet, μια πλακέτα/μήτρα σφραγίδας αποτελούμενη από αποσπώμενους αριθμούς, ελληνικά γράμματα, σημεία στίξης και σύμβολα, χειροκίνητες σφραγίδες και εντύπωμα σφραγίδας, έγγραφα με σχέδια υπογραφών και σφραγίδων, έγγραφα με επικολλημένα τεμάχια χάρτου με υπογραφές και σφραγίδες, εκτυπωμένα ηλεκτρονικά μηνύματα καθώς και έγγραφα σχετικά με την ανύπαρκτη εταιρεία, χειρόγραφες σημειώσεις και διάφορες συμβάσεις μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων.

Αυτή την ώρα, οι συλληφθέντες βρίσκονται στο γραφείο του εισαγγελέα των δικαστηρίων στην οδό Ευελπίδων όπου αναμένεται να τους ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.