Πολιτικη & Οικονομια

Σε ρήξη με τον Τζόρτζι η Εύα Καϊλή: «Πώς επέτρεψα στο τοξικό τέρας να είναι στο σπίτι μου;»

Οι «σκαφάτες» διακοπές με κορυφαία αξιωματούχο των ευρωσοσιαλιστών

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Παντσέρι κρίνει την τύχη και της Καϊλή - Οι «σκαφάτες» διακοπές των Τζόρτζι-Καϊλή με κορυφαία αξιωματούχο των ευρωσοσιαλιστών

Σε οριστική ρήξη οδηγείται η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Η Καϊλή φαίνεται πως αισθάνεται προδομένη από τις πράξεις του και την εμπλοκή του Τζόρτζι στο σκάνδαλο Qatargate και δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει «τοξικό τέρας».

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε, μιλώντας στο STAR και αναφερόμενος στη βαλίτσα με τα χρήματα που βρέθηκε στο σπίτι του ζευγαριού:

«Η κυρία Καϊλή είναι προδομένη, για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε, από τον άνθρωπο με τον οποίο γέννησε ένα παιδί, τον σύντροφό της. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει».

Ωστόσο, στη συνέχεια ο κ. Δημητρακόπουλος έδωσε διευκρινίσεις, επισημαίνοντας ότι η Εύα Καϊλή δεν χαρακτήρισε «τοξικό τέρας» τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά αναφερόταν στη βαλίτσα με τα χρήματα που εντοπίστηκε στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Πέμπτη, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Εκεί θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Παντσέρι κρίνει την τύχη και της Καϊλή

Ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, κατέθεσε σε μυστική τοποθεσία, με τα όσα είπε να αναμένεται να επηρεάσουν σε άμεσο βαθμό και την Εύα Καϊλή.

Ειδικότερα, ο Παντσέρι, ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές Αρχές, θα δώσει τα «ονόματα» που εμπλέκονται, τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης αλλά και λεπτομέρειες που ενδεχομένως αγνοούνταν από τις Αρχές.

Ο δικηγόρος του Παντσέρι, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ιταλική «Corriere della Sera», σχολίασε για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή ότι «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων».

Από την άλλη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «αναξιόπιστο μάρτυρα» τον Παντσέρι.

«Ο κ. Παντσέρι είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά, διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν, ό,τι και να του δώσουν, θα υπογράψει» και πρόσθεσε:

«Δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός, όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του» ενώ τέλος, σχολίασε για το από ποιες χώρες μπορεί να είναι οι εμπλεκόμενοι που θα «δώσει» ο Παντσέρι:

«Από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».

Οι «σκαφάτες» διακοπές των Τζόρτζι-Καϊλή με κορυφαία αξιωματούχο των ευρωσοσιαλιστών

Στο μεταξύ, η ισπανική εφημερίδα «Es Diario» σε ρεπορτάζ της ασχολήθηκε με την αρκετά στενή σχέση της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι με τη γραμματέα της προέδρου της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Laura Ballarín, γραμματέας της προέδρου της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Iratxe García, σύμφωνα με την «Es Diario» απολάμβανε διακοπές σε ιστιοφόρο μαζί με το ζευγάρι, όσο ήταν, και κατά τα ρεπορτάζ, σε... έξαρση και το σκάνδαλο Qatargate.

Οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που δημοσιεύει η «Es Diario» δείχνουν την Ballarín στο ιστιοφόρο με το οποίο ταξίδευαν σε όλη τη Μεσόγειο, μαζί με την Καϊλή και τον Τζόρτζι, «όταν η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διπλασίαζε τις τραπεζικές της καταθέσεις με τις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι φιλικές αυτές σχέσεις κρατούν από το 2019 τουλάχιστον, όταν και επισκέφθηκαν τις Βαλεαρίδες Νήσους. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν τους δείχνουν και σε ιδιωτικά γεύματα από τον Απρίλιο του ίδιου έτους ενώ τον Ιούλιο η γραμματέας πόζαρε με τον Τζόρτζι στο σκάφος που είχε αγκυροβολήσει στους Αντίπαξους.

«Τέσσερα χρόνια έντονης φιλίας, μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου, μεταξύ της σοσιαλίστριας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της έμπιστης του προσώπου που επρόκειτο να ελέγξει την Καϊλή ως αφεντικό της» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Es Diario», και προσθέτει:

«Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το πιο έμπιστο άτομο της García ήταν φίλη με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα χρόνια που η δεύτερη φέρεται να ασκούσε επιρροή».