Κοσμος

Ο Mάικ Τάισον δέχθηκε μήνυση για βιασμό στις αρχές της δεκαετίας του '90

Για τον ίδιο λόγο είχε βρεθεί τρία χρόνια εκτός ρινγκ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μάικ Τάισον: Δέχθηκε μήνυση για βιασμό στις αρχές της δεκαετίας του '90

Μια γυναίκα κατηγόρησε τον πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών Μάικ Τάισον ότι τη βίασε κάποια στιγμή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε μια αγωγή που κατατέθηκε στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα.

Η νομική αγωγή στη Νέα Υόρκη κατατέθηκε βάσει του νόμου για τους επιζώντες ενηλίκων της πολιτείας, ο οποίος δίνει στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης ένα χρόνο προθεσμίας για να υποβάλουν αγωγές για επιθέσεις που συνέβησαν χρόνια ή και δεκαετίες πριν. Η γυναίκα είπε στην ένορκη κατάθεσή της ότι μπήκε στη λιμουζίνα του Tάισον και ο πυγμάχος άρχισε αμέσως να την αγγίζει και να προσπαθεί να τη φιλήσει. «Του είπα όχι πολλές φορές και του ζήτησα να σταματήσει, αλλά συνέχισε να μου επιτίθεται», είπε η γυναίκα. «Στη συνέχεια μου έβγαλε το παντελόνι και με βίασε βίαια».

Η ένορκη κατάθεση της γυναίκας δεν παρέχει ημερομηνία για την επίθεση, αλλά λέει μόνο ότι συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 - περίπου την ίδια εποχή που η διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία, Ντεζιρέ Ουάσινγκτον κατηγόρησε τον Τάισον τη βίασε στην Ινδιανάπολη. 

Ο Τάισον είχε μια αρκετά ταραχώδη προσωπική ζωή. Τον εγκατέλειψε ο πατέρας του περίπου την περίοδο που γεννήθηκε κι η μητέρα του πέθανε το 1982, όταν ο Τάισον ήταν μόλις 16 ετών. Μιλώντας το 2012 για τον συναισθηματικό πόνο που κουβαλούσε από την παιδική του ηλικία, ο Τάισον είχε πει: «Ποτέ δεν είδα τη μητέρα μου χαρούμενη μαζί μου και περήφανη για κάτι που έκαναι… Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να της μιλήσω ή να τη γνωρίσω καλύτερα… Είναι κάτι που σε συντρίβει συναισθηματικά και προσωπικά».

Ο Τάισον ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής βαρέων βαρών από το 1987 έως το 1990. Καταδικάστηκε για τρία χρόνια μετά την καταδίκη του για τον βιασμό της Ντεζιρέ Ουάσιγκτον το 1992. Όταν αποφυλακίστηκε επέστρεψε στα ρινγκ προτού αποσυρθεί το 2005.