Ελλαδα

Προφυλακίστηκαν οι «6» της Πάτρας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Ποιες άλλες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι 6 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και ναρκωτικά

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 6 συλληφθέντες στην Πάτρα, σύμφωνα με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, για καλλιέργεια ναρκωτικών και για κατοχή όπλων.

Οι 6 άνδρες βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Πατρών προκειμένου ν’ απολογηθούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν την Παρασκευή από τον Εισαγγελέα.

Η μοναδική γυναίκα της ομάδας των 7 κατηγορουμένων, η 24χρονη από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για παραβάσεις ναρκωτικών και κατοχής όπλων, μετά τη χθεσινή απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για την αδελφή ενός εκ των συλληφθέντων και φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η επιχείρηση της αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση την περασμένη Τετάρτη 18/1 οδήγησε στη σύλληψη των 7 ατόμων. Η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε όπλα εκρηκτικά και είδη μεταμφίεσης τα οποία χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες σε ληστείες που έκαναν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ, αλλά και σούπερ μάρκετ. Την δράση της ομάδας πρόδωσε το DNΑ που βρέθηκε σε μια μάσκα, η οποία εντοπίστηκε στο σημείο μετά από ληστεία.

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι οι δράστες χτυπούσαν περίπου ανά τρεις μήνες ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό των κερδών είναι πάνω από 19.000 ευρώ. Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα.

Εκτός από ληστείες, είχαν διαμορφώσει κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας. Σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα -9- συνολικά οικίες καθώς και σε χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- πιστόλια,
  • αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 274 γρ. C4, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι,
  • περούκες, κράνη, περιλαίμια, κουκούλες FULL- FACE, αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς και ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση πράξεων,
  • βιβλία με περιεχόμενο που αφορά στην αναρχία και την τρομοκρατία,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις με σχεδιασμό εγκληματικών πράξεων,
  • πρώτες ύλες για την κατασκευή μολότοφ (φιάλες),
  • -3- ασύρματοι πομποδέκτες,
  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές),
  • 2.150 ευρώ,
  • -4- εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους,
  • 17 κιλά και 996 γραμμάρια κάνναβης καθώς και -77- δενδρύλλια κάνναβης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ