Ελλαδα

Πρόσωπο-κλειδί συνδέει τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα από την Κυψέλη με τον βιασμό του Φίλιππου από τα Πετράλωνα

Νέα τροπή σε δύο συγκλονιστικές υποθέσεις

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το διαμέρισμα στην Κυψέλη όπου διέμενε ο 7χρονος με τη μητέρα του και τον σύντροφό της
Το διαμέρισμα στην Κυψέλη όπου διέμενε ο 7χρονος με τη μητέρα του και τον σύντροφό της © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Υπόθεση των Πετραλώνων: Πώς συνδέεται ο δολοφόνος του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη - Τι αποκαλύπτει στην Athens Voice ο συγγραφέας Χρήστος Κρεμιώτης

Η τυχαία παρακολούθηση ειδήσεων από τον γνωστό συγγραφέα Χρήστο Κρεμιώτη, που έχει αναλάβει την προστασία των δύο παιδιών που έχουν πέσει θύμα ομαδικών βιασμών από τον πατέρα τους και άλλα πρόσωπα στα Πετράλωνα, έφερε στο φως μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Ο συγγραφέας αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός νεκρού - πλέον - Πολωνού, έναν εκ των βιαστών του Φίλιππου, του αγοριού που έζησε την φρίκη από την ίδια την οικογένεια του αλλά και τους φίλους του πατέρα του που τον βίαζαν κατ' εξακολούθηση στο πατρικό του στα Πετράλωνα.

Πρόκειται για τον Πολωνό υπήκοο, εις βάρος του οποίου υπήρχαν κατηγορίες ότι το 2017 είχε σκοτώσει και είχε θάψει στην ταράτσα του σπιτιού του στην Κυψέλη τον 7χρονο Ανδρέα, το παιδί της συντρόφου του.

Για την υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου είχαν κριθεί προφυλακιστέοι τόσο ο 33χρονος Πολωνός όσο και η ελληνίδα σύντροφος του. Ο 33χρονος άνδρας όμως, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές τον Μάρτιο του 2022.

Ο Χρήστος Κρεμιώτης, μόλις μια ημέρα πριν την καταδίκη της μητέρας του 7χρονου αγοριού (16/01/2023) σε ισόβια κάθειρξη, είδε τυχαία μια φωτογραφία του Πολωνού συντρόφου της στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων που αναφερόταν στο θέμα. Στον συγγραφέα θύμισε έντονα μια φωτογραφία που είχαν δείξει στη ΓΑΔΑ το 2017 στον Φίλιππο στο πλαίσιο της προσπάθειας αναγνώρισης των ατόμων που τον κακοποίησαν σεξουαλικά.

Αμέσως, την έδειξε στο αγόρι και εκείνο έντρομο αναγνώρισε στο πρόσωπο του Πολωνού, έναν εκ των ανθρώπων που τον είχαν βιάσει μέσα στο πατρικό του σπίτι, παρουσία του πατέρα του.

Μιλώντας στην Athens Voice ο συγγραφέας αποκάλυψε ότι «τη αναγνώριση του Πολωνού, την είχε κάνει από το 2017 ο Φίλιππος. Πλην όμως, παρά την επιβεβαίωση προς τις αρχές, ουδέποτε ερευνήθηκε ο συγκεκριμένος άνδρας. Τόσα χρόνια μετά, διαπιστώσαμε πως αυτός ο άνθρωπος είχε κατηγορηθεί οτι είχε κακοποιήσει και σκοτώσει το παιδί της συντρόφου του».

Για τον κ. Κρεμιώτη, η δικαιοσύνη έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά. «Δύο διαφορετικές υποθέσεις αποδεικνύεται ότι είχαν κοινό παρονομαστή. Ενδεχομένως εάν είχε γίνει σωστή δουλειά από την πρώτη κατάθεση του Φίλιππου, ίσως ο 7χρονος Ανδρέας, το παιδί της συντρόφου του Πολωνού να βρισκόταν ακόμη στην ζωή», κατέληξε.

Σήμερα, μαζί με την συνήγορο του αλλά και τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα ο οποίος έχει αναλάβει την παρακολούθηση των δύο αδελφών από τα Πετράλωνα, βρέθηκαν εκ νέου στα γραφεία της Εισαγγελέως Ανηλίκων στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Κατέθεσαν εκ νέου για την αναγνώριση του Πολωνού από τον Φίλιππο, ζητώντας επιτέλους να διευρυνθεί η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσουν, δε, να κληθεί να καταθέσει η καταδικασθείσα σύντροφος του 33χρονου, για το εάν γνώριζε κάτι για τον βιασμό του Φίλιππου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ