Κοσμος

Η Γκιλέιν Μάξγουελ «αθωώνει» τον πρίγκιπα Άντριου για την φωτογραφία με την ανήλικη

Το alter ergo του Τζέφρι Έπστιν έδωσε συνέντευξη από την φυλακή (βίντεο)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Άντριου
© EPA/OLIVIER HOSLET

Γκιλέιν Μάξγουελ: Η συνεργός του Επσταϊν έδωσε συνέντευξη μέσα από τη φυλακή 

Την πρώτη της συνέντευξη μέσα από την φυλακή έδωσε η κόρη του βασιλιά των ταμπλόιντ Ρόμπερτ Μάξγουελ, Γκιλέιν Μάξγουελ, η οποία κρίθηκε ένοχη στα τέλη του 2021 για εμπορία ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση για λογαριασμό του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα από την εκπομπή του Τζέρεμι Κάιλ στο TalkTV, η Μάξγουελ, αμφισβήτησε τη γνησιότητα της περιβόητης φωτογραφίας του 2001 που ήταν η βασική απόδειξη των καταγγελιών της Βιρτζίνια Τζούφρι εναντίον του πρίγκιπα Άντριου, για σεξουαλική κακοποίηση.

«Είναι ψεύτικη. Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι είναι αληθινή, στην πραγματικότητα είμαι σίγουρη ότι δεν είναι» και προσθέτει: «δεν υπήρξε ποτέ πρωτότυπο....έχω δει μόνο ένα αντίγραφο».

Το περιβόητο στιγμιότυπο του ζευγαριού, το οποίο φέρεται να τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2001 στο διαμέρισμα της Μάξγουελ, δόθηκε από την Τζιούφρi στη Mail on Sunday τον Φεβρουάριο του 2011.

Το 2022 ο πρίγκιπας 'Αντριου διευθέτησε εξωδικαστικά τη μήνυση σεξουαλικής κακοποίησης που είχε υποβληθεί εναντίον του από τη Βιρτζίνια Τζιούφρι με το ποσό που φέρεται να ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τον Guardian.

Η συνέντευξη έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου πρόκειται να ξεκινήσει μια δραματική προσπάθεια να ανατρέψει τον διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων λιρών που κανόνισε με την Τζιούφρi σε μια προσπάθεια να την κάνει να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση και ενδεχομένως να εξασφαλίσει μια συγγνώμη.

Ο Δούκας του Γιορκ ανέλαβε δράση αφού η Τζιούφρι απέσυρε την αγωγή της κατά του πρώην δικηγόρου του 'Επστιν Άλαν Ντέρσοβιτζ πέρυσι, τον οποίο επίσης κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση. Η ίδια δήλωσε ότι «μπορεί να έκανε λάθος» στην αναγνώρισή του.

Ο δισεκατομμυριούχος Έπστιν πέθανε στη φυλακή στις 10 Αυγούστου 2019 καθώς περίμενε τη δίκη του για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών. Είχε συλληφθεί έναν μήνα νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του ήταν αυτοκτονία, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου κρατείτο.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ