Ελλαδα

Ο ψευτογιατρός υποστήριζε ότι ο Γερμανός συνεργός του θεράπευε τη βασίλισσα Ελισάβετ

Νέες καταγγελίες θυμάτων στο «φως»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψευτογιατρός

Ψευτογιατρός: Ο Γερμανός συνεργός, η καταγγελία θύματος και οι δηλώσει του Αλέξη Κούγια

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο ψευτογιατρός αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο 66χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν φυσικοθεραπευτής και παρίστανε τον νευρολόγο, υποσχόταν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Ο ψευτογιατρός έκανε συχνά ταξίδια στη Γερμανία μαζί με ασθενείς του, όπου συναντούσε τον 72χρονο συνεργό του. 

Πιο συγκεκριμένα, όταν βρισκόταν στη Γερμανία, όσοι συναντούσαν τον 66χρονο τον αποκαλούσαν «Denis». Ο ψευτογιατρός συνόδευε τους ασθενείς τους στη χώρα, προκειμένου να υποβληθούν στις «απαραίτητες» εξετάσεις. Ο 72χρονος γενικός ιατρός, που παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος, είχε υποδεχτεί δεκάδες ασθενείς από την Ελλάδα, τους οποίους στη συνέχεια προέτρεπε να ακολουθούν τις οδηγίες του 66χρονου. Την ίδια ώρα, ιδιοκτήτης κλινικής στην πόλη Ostfildern ανέφερε στις Αρχές ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τους παρέπεμψε για άσκοπες εξετάσεις, 17 Έλληνες ανάμεσα στο 2014 και το 2017. Είναι ενδεικτικό ότι η ετικέτα που είχαν τα δήθεν θαυματουργά φιαλίδια ανέγραφαν πάνω τους ιστοσελίδα που παρέπεμπε στο ιατρείου του Γερμανού γιατρού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpzfobul7eh5)

Ψευτογιατρός: Έπειθε τα θύματά του ότι ο συνεργός του κούραρε τη βασίλισσα Ελισάβετ

«Μέσα σε δύο χρόνια θα είναι και πάλι όπως τη γέννησε η μαμά της», είπε σε συγγενή ασθενούς του ο ψευτογιατρός, περιγράφοντας τα γιατροσόφια του. Μάλιστα, θέλοντας να πείσει την οικογένεια να ταξιδέψει για εξετάσεις στη Στουτγκάρδη, ο ψευτογιατρός υποστήριξε ότι παρόμοια θεραπεία είχε κάνει και στη βασίλισσα Ελισάβετ. 

«Ο Έλληνας ιατρός έφερνε πάντα μαζί του τους ασθενείς και τα έγγραφα τους και κατόπιν τα έπαιρνε και πάλι μαζί του στην Ελλάδα. Εμείς δεν τηρούσαμε φακέλους. Ο σύζυγός μου παρείχε μόνο συμβουλευτική θεραπεία», ανέφερε στους αστυνομικούς η σύζυγος τού 72χρονου Γερμανού. Μάλιστα, όταν οι αρχές εντόπισαν κατά τις έρευνες στο ιατρείο του 72χρονου φιαλίδια με άγνωστο σκεύασμα, η γυναίκα είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν το κάνουμε εδώ και χρόνια πλέον».

Ο συνεργός του ψευτογιατρού, μένει πλέον μόνιμα στη Νότια Αφρική, σε ιδιόκτητο κτήμα στο Κέιπ Τάουν. Επιπλέον, ο ψευτογιατρός υποστήριζε ότι ο Γερμανός συνεργός του είχε πάρα πολλούς πελάτες από τον χώρο του θεάματος και συγκεκριμένα του Χόλιγουντ. 

Ψευτογιατρός: Νέες καταγγελίες θυμάτων στο «φως» - «Μας έφαγε 135.000 ευρώ»

Πέντε από τα θύματα του ψευτογιατρού έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο, ασθενείς που έπεσαν στα δίχτυα του και έχασαν χιλιάδες ευρώ, μιλούν ανοιχτά για την πρακτική που ακολουθούσε και τις θεραπείες που πρότεινε. 

Η κυρία Ελένη, ένα από τα πολλά θύματα του φερόμενου ως ψευτογιατρού, σε δηλώσεις της στο MEGA αναφέρθηκε για την περιπέτεια την οποία πέρασε με τον ψευτογιατρό. «Η περιπέτειά μου ξεκίνησε από το 2016 όταν βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος ο οποίος, μας έπεισε ότι στη Γερμανία υπάρχει θεραπεία, και γίνονται καλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πήγαμε στη Γερμάνια με δικά μας έξοδα φυσικά, μας συνόδευσε και ο ίδιος. Έκανε μία εξέταση και η κόρη μου εκεί, και στη συνέχεια της είπαν ο γιατρός και ένας άλλος Γερμανός ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι θα γίνει απολύτως καλά. Πήγαμε σε ιατρείο, όχι σε κλινική. Μας είπαν ότι είναι γενετιστής αυτός και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός παθολόγος. Ενάμιση χρόνο μας πήρε αυτή η ιστορία και μας "έφαγε" 135.000. ευρώ» ανέφερε αρχικά το θύμα.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, η κ. Ελένη σημείωσε: «Τα χρήματα τα δίναμε στον ίδιο, για τα φάρμακα. Τα φάρμακα ήταν ενέσιμα και τα έκανε 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της να δεχθεί τα βλαστοκύτταρα. Από ότι αποδείχθηκε, γιατί κατέθεσα τα φάρμακα στην αστυνομία, περιείχαν νερό και γλυκόζη. Με πίστεψε η αστυνομία, του έκανε περιοριστικά μέτρα η αστυνομία να εμφανίζεται 3 φορές τη βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα. Στην πορεία κατάλαβα ότι με κοροϊδεύει. Άρχισα να το ψάχνω, είδα ότι ήταν φυσιοθεραπευτής. Εμφανίστηκε μία γυναίκα που έλεγε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θεραπεύτηκε από αυτόν τον γιατρό. Την έκοψε τη θεραπεία της κόρης μου στην αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpzdhzzitjx5)

Ψευτογιατρός: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του 66χρονου

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση του φερόμενου ως ψευτογιατρού από το Κορωπί. Ο ποινικολόγος κάνει λόγο για αθωότητα του πελάτη του και υποστηρίζει ότι πρόκειται για σκευωρία και ανθρωποφαγία από τα ΜΜΕ.  

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο πελάτης του διετέλεσε χρόνια φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού και έχει λίστα με 100άδες άτομα που θα καταθέσουν υπέρ του. Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως ο εντολέας του μένει σε ένα «φτωχόσπιτο» των 100 τ.μ. κι ανέφερε πως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στις καταθέσεις του. Επιπλέον ο κ. Κούγιας προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος των ΜΜΕ αλλά και κάποιων γειτόνων που εμφανίστηκαν και μίλησαν για την υπόθεση.

«Μου εξήγησαν από πού έχει ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία. πίσω από όλα αυτά είναι μια κυρία που εργάζεται χρόνια σε δημόσιες θέσεις. Προ ολίγων ετών ξεκίνησε μια διαδικασία σε βάρος της και απορρίφθηκε η αγωγή της στα δικαστήρια, και του είπε θα σε καταστρέψω. Μου είπαν ότι είναι κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Γνωρίζω το όνομά της. Έχω το δικόγραφο από το οποίο προκύπτει ότι δικαιώθηκε ο κύριος», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε: «Βλέποντας τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές, βλέποντας και αυτό τον τοίχο των 20 μέτρων, δεν είναι η εικόνα αυτή της πραγματικότητας. Δεν είναι η βίλα του ψευτογιατρού. Είναι ένα εκτός σχεδίου φτωχόσπιτο. Όταν μας καλέσει η αστυνομία να δώσουμε εξηγήσεις θα δώσουμε, είναι ένα φτωχόσπιτο που δεν ξεπερνά τα 100 τ.μ., στο εσωτερικό του είναι η εικόνα ενός φτωχόσπιτου στην κυριολεξία. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις. Το αυτοκίνητο που έχουν και χρησιμοποιούν είναι ένα μοντέλο του 1999, 20 ετών. Με πολύ μεγάλο κόπο σπούδασαν τα παιδιά τους που είναι επιστήμονες, ο μεγαλύτερος 35 ετών είναι γιατρός επίλεκτος.Μου έδωσαν έναν κατάλογο εδώ, με 100άδες ανθρώπους που είναι έτοιμοι να καταθέσουν υπέρ του κυρίου ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής. Να σας πω ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ο φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού, στην ομάδα μπάσκετ. Φωτογραφίες με φυσιοθεραπείες στον Τσιτσιπά και άλλους πρωταθλητές. Τον συνέστηναν ως εξαίρετο φυσιοθεραπευτή».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε ότι «εδώ και χρόνια λόγω προβλημάτων καρκίνου τα οποία έχει υποστεί, δεν εργάζεται. Μιλάμε για μια ιστορία που είναι μύθος. Ο γιατρός ο Γερμανός ο οποίος κατά τα οποία δημοσιοποιούνται είναι συνεργάτης του, είναι επίλεκτος γιατρός στη Γερμανία. Τον βρήκε ο γιατρός, μαθαίνοντας ότι είναι φυσιοθεραπευτής, γιατί ο γιατρός είναι ειδικός στα θέματα σκληρύνσεως κατά πλάκας. Η εικόνα των χιλιάδων ευρώ δεν υπάρχει πουθενά. Αυτοί που τα λένε στα ΜΜΕ θα κληθούν να τα αποδείξουν. Θέλω να σας πω ευθέως ότι κακώς γίνεται αυτός ο χειρισμός. Περιμένω την κλήση από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να δώσουμε εξηγήσεις».

Για τα επόμενα βήματα της υπόθεσης, σημείωσε ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν κλήση ως ύποπτος. Πήρα εντολή να στραφώ εναντίον για κάποιους γείτονες που εμφανίστηκαν εδώ, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, γιατί αυτά που είπαν όλα είναι ψέματα. Αν είναι αλήθεια αυτά που μου μετέφεραν, γιατί θέλω να τα διασταυρώσω, αλλά είδα ένα σπίτι που είναι η τραπεζαρία μαζί με το σαλόνι και μέσα υπάρχουν τέσσερα σκυλιά μέσα το σπίτι, είδα ένα σπίτι με ένα αυτοκίνητο ερείπιο και δύο ανθρώπους ταλαιπωρημένους. Η σύζυγος ήταν παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας. Οι άνθρωποι κατάφεραν να κάνουν αυτό τον χώρο, σε αυτό το σημείο που ήταν εκτός σχεδίου παλιά, να κάνουν αυτό το φτωχόσπιτο και να μένουν εδώ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpzeouadik41)

Διαβάστε ακόμη »»» Ψευτογιατρός: Πώς δρούσε ο 66χρονος που παρίστανε τον νευρολόγο και υποσχόταν θαύματα στους ασθενείς του

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ