Ελλαδα

Μια σκοτεινή ιστορία βίας, απάτης και απειλών πίσω από τον απαγχονισμό του λογιστή στο Μοσχάτο

Γιατί οι ελληνικές αρχές αναζητούν τη συνδρομή των αλβανικών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια σκοτεινή ιστορία απάτης και ξυλοδαρμών πίσω από τον απαγχονισμό του λογιστή στο Μοσχάτο
© Facebook

Μοσχάτο: Απάτες και ξυλοδαρμοί πίσω από τον απαγχονισμό του λογιστή - Πόσα είναι τα θύματα του 50χρονου

Αστυνομική συνδρομή για τον εντοπισμό της συζύγου του 50χρονου λογιστή που βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο, θα ζητήσουν οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές από τις Αλβανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ελισάβετ, φαίνεται πως είναι ένα πρόσωπο- κλειδί στις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία ξεκίνησε ως μια απλή περίπτωση αυτοκτονίας και έχει -μέχρι στιγμής- καταλήξει να αποδυκνείεται ανθρωποκτονία. Να περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που «έκαναν φτερά» από δήθεν επενδυτικές κινήσεις, ξυλοδαρμούς, ανθρώπους που έφτασαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, να έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι αστυνομικοί, κατά την διάρκεια της εξέτασης των ηλεκτρονικών συσκευών του 50χρονου ασφαλιστικού πράκτορα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ζευγάρι, βρίσκεται σε διάσταση και η σύζυγος του θύματος πριν από 1,5 εβδομάδα, έφυγε μαζί με τα δύο τους παιδιά στην γενέτειρα της, την Αλβανία. Μαζί της όμως, φαίνεται πως πήρε και αρκετά χρήματα τα οποία φέρεται να είχε λάβει από πελάτες ο 50χρονος προκειμένου να τα επενδύσει.

Οι συνομιλίες μεταξύ του εν διαστάσει ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να σχηματίζουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβαινε στο σπίτι του 50χρονου άνδρα.

Θύμα βίαιων ξυλοδαρμών ο λογιστής

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έχουν στρέψει τις έρευνες τους και στους ξυλοδαρμούς που υπέστη τον τελευταίο καιρό ο 50χρονος ασφαλιστικός πράκτορας.
Τα αποτελέσματα της νεκροτομής που πραγματοποίησε χθες Τρίτη ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντι Λέρνια σοκάρουν, αφού φαίνεται ξεκάθαρα πως ο 50χρονος είχε υποστεί ξυλοδαρμούς. Έφερε πολλαπλά τραύματα, εκχυμώσεις και εκδοχές στο κεφάλι, τον λαιμό, και στον κορμό και τα χέρια. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει από χθες η Αthens Voice.gr ο ασφαλιστικός πράκτορας είχε ακόμη και κατάγματα στα πλευρά.

Αλλά τραύματα ήταν παλαιότερα, τουλάχιστον 4-6 ημερών, αλλά πιο πρόσφατα. Αυτό δείχνει να επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες της 47χρονης κατηγορούμενης οτι επενδυτές τον είχαν ξυλοκοπήσει σε μια προσπάθεια να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Όμως, για τους αστυνομικούς δεν έχει ξεκαθαρίσει εαν πρόκειται για τους ίδιους τους πελάτες ή για πληρωμένους "τιμωρούς" και ήδη οι έρευνες έχουν ξεκινήσει προς κάθε κατεύθυνση.

Πόσα είναι τα θύματα του 50χρονου

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα θύματα του ασφαλιστικού πράκτορα ξεπερνούν τα 20. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μάλιστα και οπτικό υλικό που καταγράφει τους εξαπατηθέντες να ζητούν με επιμονή τα χρήματα τους από τον 50χρονο σε μια συνάντηση που είχε γίνει στο γραφείο του στην Καλλιθέα στην αρχή του έτους.

Οπτικό υλικό υπάρχει και από τις τελευταίες στιγμές στο σπίτι του 50χρονου, λίγο πριν κρεμαστεί. Το οποίο όμως, δεν δείχνει τι συνέβη μέσα σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού όπου συνέβη το μοιραίο.

Αυτό πάντως που αποτυπώνεται στο οπτικό υλικό και στο οποίο στέκονται οι αστυνομικοί είναι η κουβέντα του 50χρονου προς την 47χρονη υπάλληλο ανθοπωλείου: «τα λεφτά τα πήρε η γυναίκα μου και έφυγε....».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ