Ελλαδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Αναλυτικά τα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουρές πολιτών στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το ύστατο χαίρε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο
Ουρές πολιτών στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το ύστατο χαίρε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - ΝΟΤΑΜ περιορίζει την κυκλοφορία drones στον εναέριο χώρο της Αττικής

Σε ισχύ έχουν τεθεί από την ΕΛ.ΑΣ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατά τις ώρες 6 π.μ. έως 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

Διευκρινίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, θα είναι ελεύθερη από τις 6 π.μ. έως τις 11 π.μ. της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: ΝΟΤΑΜ περιορίζει την κυκλοφορία drones

Προσωρινούς περιορισμούς για την κυκλοφορία drones στον εναέριο χώρο συγκεκριμένων περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής προβλέπει ΝΟΤΑΜ, που εκδόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, η οδηγία αφορά τον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και της περιοχής της Δεκελείας, όπου απαγορεύονται οι πτήσεις από τις 04:00 τα ξημερώματα έως τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Σημειώνεται πως η ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ύστερα από αίτημα του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ