Ελλαδα

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή του τραυματισμού του 22χρονου στη Μαλεσίνα

Τι λέει ο πατέρας του για την κατάσταση της υγείας του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαλεσίνα: Η βουτιά του 22χρονου για τον Σταυρό ανήμερα των Θεοφανίων - Η κατάσταση της υγείας του

Σε βίντεο - ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η στιγμή του τραυματισμού του 22χρονου στον Θεολόγο Μαλεσίνας. Ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε όταν βούτηξε για να πιάσει τον Σταυρό κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων ανήμερα των Θεοφανίων (6.1). 

Στο βίντεο του Star Κεντρικής Ελλάδας, διακρίνεται ο νεαρός με καταγωγή από τη Μαλεσίνα να βρίσκεται στην προβλήτα, σε ύψος περίπου δύο μέτρων από νερό, η στάθμη του οποίου ήταν περίπου μισό μέτρο. Ο 22χρονος βούτηξε στο νερό με συνέπεια να χτυπήσει στα χέρια και στο κεφάλι. Μετά τη βουτιά σηκώθηκε, φίλησε τον Σταυρό, όμως, ζαλίστηκε και έπεσε ξανά στο νερό.  Με τη βοήθεια των υπολοίπων που έπαιρναν μέρος στην τελετή, ανασύρθηκε στην παραλία και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι κάτοικοι του Θεολόγου ανέφεραν ότι καθυστέρησε να φτάσει, καθώς το ασθενοφόρο της Αταλάντης ήταν απασχολημένο σε διακομιδή και έπρεπε να έρθει άλλο από Καμένα Βούρλα.

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση ο νεαρός έφτασε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου διαπιστώθηκαν δύο κατάγματα στους αγκώνες και χτύπημα στον αυχένα και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας. 

Μαλεσίνα - Τραυματισμός 22χρονου που βούτηξε για τον Σταυρό: Τι λέει ο πατέρας του για την κατάστασή του

Για την κατάσταση του 22χρονου μίλησε στο Mega ο πατέρας του, τονίζοντας πως «κάνουμε μαγνητικές και αξονικές να δούμε τι γίνεται. Είναι στο νοσοκομείο της Λάμιας, έχει χαρακτηριστεί πολυτραυματιάς».

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, «το ΕΚΑΒ μετά από έκκληση δύο γιατρών που ήταν εκεί τυχαία, ήρθε μετά από μιάμιση ώρα. Το παιδί μεταφέρθηκε στην Αταλάντη που δεν μπορούσαν να του παρέχουν ούτε πρώτες βοήθειες. Εκτός από τη μιάμιση ώρα το ασθενοφόρο, είναι απαράδεκτο να κάνουν αγιασμό υδάτων σε 30 εκατοστά νερό και με μια ξύλινη εξέδρα».

Μαλεσίνα - Τραυματισμός 22χρονου που βούτηξε για τον Σταυρό: Τι απαντά ο δήμαρχος Λοκρών για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου 

Ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, μίλησε σε εκπομπή του Alpha, για τον τραυματισμό του 22χρονου και απάντησε στις καταγγελίες για καθυστέρηση του ασθενοφόρου που μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο. 

«Στον Θεολόγο παρουσία πολλών θεατών έγινε η ρίψη του τιμίου Σταυρού. Τα νερά είναι αβαθή καθώς πρόκειται για πλαζ. Υπάρχει μία ξύλινη εξέδρα από την οποία έπεσε ο σταυρός. Το συγκεκριμένο άτομο έπεσε με το κεφάλι και τα χέρια προς τη θάλασσα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ήταν τόσο αβαθή που μάλλον έχει σπάσει και τα δύο χέρια του. Δεν υπάρχει κίνδυνος της ζωής του» δήλωσε ο κ. Ζεκεντές για το περιστατικό και απάντησε σχετικά με την καθυστέρηση του ασθενοφόρου:

«Ο Νομός Φθιώτιδος έχει έδρα τη Λαμία. Η Λαμία από τον Θεολόγο απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος» και συμπλήρωσε «το παιδί δεν έλεγχε εκείνη τη στιγμή τα άκρα του. Ευτυχώς, δεν υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρής ανησυχίας για το κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη».