Ελλαδα

Υπό εισαγγελική επιτήρηση το μάθημα σε σχολείο της Αργαλαστής μετά την καταγγελία 14χρονης για bullying

Τι υποστηρίζει η ανήλικη και τι απαντούν οι συμμαθητές της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αργαλαστή: Εισαγγελική επιτήρηση σε σχολείο - Η καταγγελία για bullying από συμμαθητές και η απάντηση των φερόμενων ως θυτών

Μετά την καταγγελία 14χρονης μαθήτριας για bullying από τους συμμαθητές της, Γυμνάσιο στην Αργαλαστή θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του τη Δευτέρα (9.1) υπό εισαγγελική επιτήρηση. 

Σύμφωνα με το gegonota.news, οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση. Η βια που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδωρίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που «είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της», όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους- που θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία- θα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι με τα περιστατικά βίας μαθητές, αλλά και το θύμα. Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.  Μάλιστα, το σχολείο καλείται να παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά. 

Αργαλαστή: Τι είπε στον εισαγγελέα η 14χρονη μαθήτρια

Η 14χρονη που κατήγγειλε ότι δεχόταν βια και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον. Η ανήλικη υποστήριξε ότι δεν αντέχει άλλο τη συμπεριφορά των συμμαθητών της, τη στιγμή που εκείνοι την κατηγόρησαν ότι «δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες, αλλά και ότι φαντασιώνεται επιθέσεις». Παράλληλα, η 14χρονη υποστηρίζει ότι οι συμμαθητές της έκλεβαν το χαρτζιλίκι, ενώ η διεύθυνση του σχολείου φέρεται να έχει δεχθεί επιστολή από μαθητές, στην οποία αναφέρεται ότι η 14χρονη είχε «βίο αβίωτο» και ότι όλοι γνώριζαν την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. 

Πηγή: gegonota.news