Ελλαδα

Δημητρακόπουλος: H πλευρά Καϊλή ζήτησε έρευνα για τα εμβάσματα στον Παναμά

Μετά την παρέμβαση Βουρλιώτη για τα 20.000.000 ευρώ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Qatargate - Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Εμείς ζητήσαμε έρευνα για τα εμβάσματα στον Παναμά», λέει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Ανακοίνωση με αφορμή το αίτημα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος ζητεί από τις ελεγκτικές αρχές του Παναμά να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20.000.000 ευρώ από το Κατάρ για την Εύα Καϊλή, εξέδωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος διευκρινίζει ότι οφείλεται σε πρωτοβουλία της υπεράσπισής της.

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή στη δήλωσή του τονίζει πως είχε καταθέσει αίτημα για δικαστική συνδρομή από τον Παναμά εδώ και μέρες, ώστε «να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Καϊλή».

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή. Επιτέλους, ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Έρευνα στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από Κατάρ στην Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, απέστειλε  στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα στον Παναμά έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στο ζεύγος Καϊλή – Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον κο Βουρλιώτη, πριν από δύο ημέρες, στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο «Qatargate».

Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20.000.000 ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.

Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία από τον Βουρλιώτη

Παράλληλα, ο Βέλγος εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, προτού κριθεί το θέμα της παράτασης της προφυλάκισης ή μη της πρώην ευρωβουλευτή, ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη να του διαβιβάσει τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας, του συζύγου της και των μελών της οικογένειάς της που έχουν βρεθεί από τις ελληνικές αρχές και έχουν δεσμευτεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα ή με χρήματα από το Qatar-gate.

Ολα τα στοιχεία που ζητήθηκαν διαβιβάστηκαν άμεσα από τον κ. Βουρλιώτη στις αρμόδιες βελγικές αρχές, προτού ληφθεί η απόφαση παράτασης της προφυλάκισης της Εύας Καΐλή.