Ελλαδα

Γλυκά Νερά: Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους πυροβολισμούς στο βενζινάδικο

Κάμερα κατέγραψε το αυτοκίνητο των δραστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί έξω από το πρατήριο καυσίμων όπου έπεσαν πυροβολισμοί στα Γλυκά Νερά
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Γλυκά Νερά - Πρατήριο καυσίμων: Η ΕΛ.ΑΣ. για τους πυροβολισμούς στον αέρα και το βίντεο με το όχημα των δραστών

Το αυτοκίνητο των δραστών που πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα έξω από πρατήριο καυσίμων στα Γλυκά Νερά έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό στο οποίο διακρίνεται το ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο μικρού κυβισμού που πέρασε από τη Λεωφόρο Λαυρίου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022. Ο υπάλληλος του πρατηρίου ειδοποίησε τις Αρχές περίπου στις 11:00 το πρωί και άμεσα έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν τον χώρο και έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων και σπιτιών. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πρόκειται για «προειδοποιητικό χτύπημα» των δραστών. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την κίνηση του αυτοκινήτου των δραστών

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpbrlxx3xeep)

Πυροβολισμός σε πρατήριο καυσίμων στα Γλυκά Νερά: Πώς συνδέεται η εκτέλεση 38χρονου στον Γέρακα

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξετάζουν κατά πόσο οι σημερινοί πυροβολισμοί συνδέονται με την εκτέλεση 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς το βενζινάδικο που έγινε σήμερα στόχος φέρεται να ανήκει στην οικογένεια του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας του 38χρονου είχε καταγγείλει ότι «κυκλώματα προστασίας» σκότωσαν τον γιο του επειδή δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους. Το 2014 το όνομα του 38χρονου περιλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το τμήμα δίωξης εκβιαστών για συμμορία εκβιαστών, ενώ το 2018 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στο Γέρακα. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθώς το θύμα είχε δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpbon2shgdmx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ