Ελλαδα

Κούγιας: Θα φάει το κεφάλι του ο Μάνος Δασκαλάκης αν στραφεί κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

O δικηγόρος της κατηγορουμένης τονίζει πως δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει η δίκη της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου - Αλέξης Κούγιας: «Θα το φάει το κεφάλι του ο Μάνος Δασκαλάκης αν στραφεί εναντίον της»

Για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας χαρακτηριστικά για τον Μάνο Δασκαλάκη ότι «θα φάει το κεφάλι του» σε περίπτωση δήλωσης παράστασης κατηγορίας κατά της.

«Ο κ. Δασκαλάκης δεν είναι μάρτυρας κατηγορίας πουθενά, δεν έχει εξεταστεί ποτέ και δεν έχει δώσει καμία κατάθεση και δηλώνει ότι θα βρεθεί προς την υποστήριξη της κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μάρτυρας», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τον Μάνο Δασκαλάκη μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Live News».

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε για τον κ. Δασκαλάκη: «Θα πάει να ''φάει το κεφάλι του'', γιατί ο οποιοσδήποτε στραφεί- μετά τις τελευταίες εξελίξεις- εναντίον της κατηγορουμένης και υποστηρίξει ότι η κατηγορουμένη έχει αφαιρέσει τη ζωή των παιδιών της θα δεχθεί μήνυση και αγωγή».

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά την κατάθεση των πραγματικών ιατροδικαστών θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και πρόσθεσε ότι ακολουθούν οι καταθέσεις άλλοι δύο εν ενεργεία ιατροδικαστών.

Αναφορικά με την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου σχολίασε ο κ. Κούγιας: «Το σκοτεινό πρόσωπο της υπόθεσης είναι η κα. Σπηλιοπούλου, καθώς μέσα στο σκοτάδι έχει κατευθύνει όλη αυτή την διαδικασία και παράνομα αυτοπροσδιορίστηκε ως ειδική σύμβουλος».

«Μην είστε βέβαιοι ότι θα γίνει δίκη, το πιθανολογώ σφόδρα με αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας και υπογράμμισε ο ποινικολόγος, καταλήγοντας, ότι η υπόθεση της Πάτρας είναι η δικαστική πλάνη του αιώνα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα αναβολή στην απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Υπενθυμίζεται ότι ούτε σήμερα δεν θα απολογήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 34χρονη κατηγορούμενη μεταφέρθηκε το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η νέα αναβολή έρχεται μετά την απόφαση να μη συνεδριάσει σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο για το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που κατάθεσε νωρίτερα ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει βούλευμα γι’ αυτό και θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου, απαντώντας ουσιαστικά στη θέση της δικαστικής λειτουργού ότι η κατηγορούμενη θα έπρεπε να απολογηθεί σήμερα (21.12) για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί, αν στο μεταξύ δεν υποβάλει αίτημα αυτοεξαίρεσης η ίδια η ανακρίτρια. Ο κ. Κούγιας ζήτησε, νωρίτερα, νέα προθεσμία για την εντολέα του με αίτημα να προηγηθούν της απολογίας οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Ουρανίας Δημακόπουλου, Χαράς Σπηλιοπούλου και η Αγγελικής Τσιόλα. Η δικαστική λειτουργός φέρεται να επιφυλάχθηκε να απαντήσει ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος, θεωρώντας ότι η κατηγορουμένη πρέπει σήμερα να απολογηθεί. Στη θέση τής δικαστικής λειτουργού η υπεράσπιση αντιτάχθηκε προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου εκείνο να αποφανθεί για την κλήση των μαρτύρων που αιτήθηκε η κατηγορουμένη.