Ελλαδα

Νέα αναβολή στην απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα αναβολή στην απολογία της - Η θέση του δικηγόρου της και το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

Δεν θα απολογηθεί τελικά ούτε σήμερα (21.12) η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 34χρονη κατηγορούμενη μεταφέρθηκε το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. 

Η νέα αναβολή έρχεται μετά την απόφαση να μη συνεδριάσει σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο για το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που κατάθεσε νωρίτερα ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει βούλευμα γι’ αυτό και θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου, απαντώντας ουσιαστικά στη θέση της δικαστικής λειτουργού ότι η κατηγορούμενη θα έπρεπε να απολογηθεί σήμερα (21.12) για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί, αν στο μεταξύ δεν υποβάλει αίτημα αυτοεξαίρεσης η ίδια η ανακρίτρια. Ο κ. Κούγιας ζήτησε, νωρίτερα, νέα προθεσμία για την εντολέα του με αίτημα να προηγηθούν της απολογίας οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Ουρανίας Δημακόπουλου, Χαράς Σπηλιοπούλου και η Αγγελικής Τσιόλα. Η δικαστική λειτουργός φέρεται να επιφυλάχθηκε να απαντήσει ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος, θεωρώντας ότι η κατηγορουμένη πρέπει σήμερα να απολογηθεί. Στη θέση τής δικαστικής λειτουργού η υπεράσπιση αντιτάχθηκε προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου εκείνο να αποφανθεί για την κλήση των μαρτύρων που αιτήθηκε η κατηγορουμένη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Οκτώ ιατροδικαστές κατέθεσαν ότι τα παιδιά δεν δολοφονήθηκαν», δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε σήμερα στον Ant1 βέβαιος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου και υποστήριξε ότι «οκτώ τακτικοί ιατροδικαστές ήδη έχουν καταθέσει στην κυρία ανακρίτρια, έχουμε ζητήσει να καταθέσουν άλλοι τρεις. Λένε ότι ο θάνατος είναι από παθολογικά αίτια και δικαιολογούν το πώς. Έχουμε ανατροπή που έχει γίνει στην κυρία ανακρίτρια. Μέχρι τώρα φοβούνταν να μιλήσουν οι 8 ιατροδικαστές, καθώς θα έλεγαν κάτι αντίθετο από όσα λέγονταν στις τηλεοπτικές εκπομπές. Οι γονείς των παιδιών είχαν κάνει μήνυση στους γιατρούς των Πατρών για θάνατο του ενός παιδιού και η έρευνα απέκλεισε το ιατρικό λάθος, αποδίδοντας όλους τους θανάτους σε παθολογικά αίτια», είπε ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης. 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Αλέξης Κούγιας στράφηκε κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος «αποδεχόμενος όσα έλεγε ο περιφερόμενος ιατροδικαστής (εννοεί τον Γρ. Λέων) τιμώρησε τους δύο ιατροδικαστές, διέταξε έρευνα και ζήτησε να οριστούν πραγματογνώμονες από περιοχές άσχετες με την Πάτρα. Αυτοδιορίστηκε ο κ. Καρακούκης και όρισε και τον κ. Καλόγρηα και χωρίς να δώσουν τον όρκο του πραγματογνώμονα άρχισαν μια έρευνα».

Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «έγιναν τεράστια λάθη. Επειδή δεν έχουν παθολογοανατομικές γνώσεις βρήκαν έναν φίλο τους παθολογοανατόμο στο ΚΑΤ που έκανε μια γνωμάτευση. Δεν έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες, αλλά κάνουν ιατροδικαστική γνωμοδότηση, ο δε γιατρός κάνει γνωμοδότηση μέσω φωτογραφιών και χωρίς να έχει εξετάσει κάποια από τις σορούς».