Ελλαδα

Η εξομολόγηση της Δώρας Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Ήξερε ότι δεν θα τα καταφέρει»

Η σύζυγος του αργυρού Ολυμπιονίκη για τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δώρα Τσαμπάζη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης σε φωτογραφία του γάμου τους
© Instagram / doratsampazi

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η Δώρα Τσαμπάζη για τον θάνατο του συζύγου της, τη μάχη του με τον καρκίνο και τη διαχείριση του πένθους

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή μόλις στα 42 του χρόνια μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, δύο μήνες μετά τον θάνατό του, έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για την αξιοπρέπεια με την οποία πάλεψε το καρκίνωμα NUT ο αργυρός έλληνας Ολυμπιονίκης. 

«Έκλαιγα και ταυτόχρονα αισθανόμουν υπερήφανη για τον άνθρωπο που είχα κοντά μου. Ευχήθηκα να μη χρειαστεί να δημοσιεύσω την ανάρτηση που είχε γράψει παρόλο που οι ελπίδες μας είχαν εξανεμιστεί. Μου είχε πει αν φύγει να τη δημοσιεύσω… Το τεράστιο κύμα αγάπης που δεχθήκαμε ήταν που ανακούφισε την ψυχή μας», είπε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, Δώρα Τσαμπάζη, στην εκπομπή «Mega Stories» και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp6gau9c3tgx)

Δώρα Τσαμπάζη: Το πρώτο ραντεβού με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τα συμπτώματα του καρκίνου μετά τη γέννηση του γιου τους

«Το πρώτο μας ραντεβού ήταν από τα κλασικά πρώτα άβολα ραντεβού. Υπήρχε πάρα πολύ χιούμορ και διάδραση… Πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι αυτή η χημεία διπλασιάζεται και πάνω στον μήνα καταλάβαμε ότι θέλουμε να είμαστε μαζί. Σιγά σιγά άφηνε αντικείμενα σπίτι μου μέχρι που ήρθε με μια βαλίτσα και με ρώτησε αν μπορεί να δίνει κι εκείνος χρήματα για το ενοίκιο», εξομολογήθηκε η Δώρα Τσαμπάζη για τη σχέση τους και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθε ολόκληρη η οικογένεια όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε θεραπείες στην Αθήνα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp6hfb7lj31t)

«Η ασθένεια μπορεί να ήρθε όταν γεννιόταν ο γιος μας γιατί τις πρώτες ενοχλήσεις τις είχε όταν ο γιος μου ήταν τριών μηνών….» είπε η Δώρα Τσαμπάζη και πρόσθεσε: «Εκεί ήταν το σοκ. Έπρεπε να φύγουμε πολύ γρήγορα στην Αθήνα, νοικιάσαμε ένα σπίτι απέναντι από το νοσοκομείο… Θήλαζα και έστελνα με τα ΚΤΕΛ το γάλο στον μικρό. Εκεί συνειδητοποιήσαμε τι θα πει οικογένεια. Ο Αλέξανδρος αγωνιζόταν για τη ζωή του και εγώ μια μάχη για να έχει το παιδί μου να φάει. Στην αρχή είχαμε όλοι πάρα πολλή δύναμη. Ο Αλέξανδρος ήταν ο πιο προσγειωμένος. Όλοι λέγαμε “έλα μωρέ θα τα καταφέρεις” εκείνος μας έλεγε, “δε περνάω γρίπη, μπορεί και να μην τα καταφέρω”. Έπρεπε να περάσει πολύς καιρός για να καταλάβω ότι η στάση του ήταν η προετοιμασία για το τέλος και δεν ήταν ηττοπάθεια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp6hqjywji9t)

Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος δεν έχασε το χαμόγελό του, αλλά ήξερε ότι δεν θα τα καταφέρει» 

Στη συνέχεια η Δώρα Τσαμπάζη αναφέρθηκε στην απόφαση του Ολυμπιονίκη να δώσει τα μετάλλιά του, αλλά και στην τρυφερή εξομολόγηση που είχε κάνει στη σύζυγό του λίγο πριν φύγει από τη ζωή. «Μετά τον Αύγουστο του 2022. Την επιθυμία να δώσει τα μετάλλια την είχε εκφράσει πολύ νωρίτερα, έλεγε ότι αν γίνει καλά θέλει να τα δώσει. Μετά, όταν άρχισε να προχωρά η ασθένεια έλεγε ότι αν δεν γίνει καλά θέλει να τα δώσει. Τον Σεπτέμβριο ολοκλήρωσε την επιστολή του… Το χαμόγελό του δεν το έχασε, έκανε πλάκα μέχρι το τέλος, έπαιζε με τα παιδιά όσο μπορούσε… Ήταν όμως συνειδητοποιημένος, ήξερε ότι δε θα τα καταφέρει, μας το έλεγε». 

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδινε και ο ίδιος δύναμη στην οικογένειά του. «Δεν πέρασα το στάδιο οργής αλλά έζησα όλα τα “γιατί”. Ο Αλέξανδρος όμως, δεν το είπε ποτέ αυτό, αυτό που μου είχε πει, είναι ότι αν ήταν να πέσει ένας κλήρος στην οικογένειά μας, και έπρεπε κάποιος να τραβήξει το μικρότερο κλαδάκι, αυτός έπρεπε να το τραβήξει και κανείς άλλος. Αυτό ήταν η ωραιότερη ερωτική εξομολόγηση που μου έχει κάνει. Μου έχουν πει πολλοί ότι είμαι πολύ αξιοπρεπής στον τρόπο που διαχειρίζομαι το πένθος μου. Δεν το καταλαβαίνω… Ήμουν στο σταυροδρόμι ή να εκτιμήσω όσα ζήσαμε και θα νιώθω ευτυχισμένη για όλα αυτά ή θα ζήσω δυστυχισμένη για όσα δεν θα μπορέσω να ζήσω. Για μένα φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν κάθε μπάλα και ένα καρφί. Η κόρη μου κατάλαβε ότι ήμουν θλιμμένη και εντελώς αυθόρμητα με αγκάλιασε και μου είπε “μαμά, σου υπόσχομαι ότι αυτά θα είναι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα”» είπε η Δώρα Τσαμπάζη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ