Ελλαδα

Κόρινθος: Προφυλακίστηκαν δυο από τους πέντε μαθητές για την απόπειρα ομαδικού βιασμού 14χρονης

Αρνούνται τις κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορίτσι σε αδιέξοδο χώρο όπου δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, αλλά η στάση της παραπέμπει σε κλάμα και απόγνωση
© Unsplash / Eric Ward

Κόρινθος: Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 14χρονης από πέντε μαθητές σχολείου - Η θέση των ανήλικων κατηγορουμένων

Δύο από τους πέντε μαθητές που κατηγορούνται για την απόπειρα βιασμού 14χρονης μαθήτριας σε Γυμνάσιο - Λύκειο της Κορίνθου κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.  

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι υπόλοιποι τρεις μαθητές έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν την εμφάνιση τους σε Αστυνομικό Τμήμα και ίσως αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Η ανάκριση συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή (16.12), οπότε αναμένονται η ιατροδικαστική εξέταση και η εξέταση των μαρτύρων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp33wab06rtd)

Κόρινθος: Η καταγγελία για απόπειρα βιασμού 14χρονης μαθήτρια 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η καταγγελλόμενη επίθεση στο 14χρονο κορίτσι εκδηλώθηκε εντός σχολικού χώρου και σχολικού ωραρίου. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε δομή στην Αθήνα για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να γίνει η μαρτυρία της κοπέλας για το τι ακριβώς συνέβη. Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από την καταγγελία της μητέρας της στις αρχές. 

Από την πλευρά των συνηγόρων των πέντε κατηγορουμένων μαθητών που ακολουθούν κοινή γραμμή υπεράσπισης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζεται ότι δεν έχουν τελεστεί οι πράξεις που τους αποδίδονται, οι μαθητές απλώς έπαιζαν με την 14χρονη και δεν προχώρησαν σε κάτι άλλο.

Σχολείο - Κόρινθος: Οι δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών | 16/12/2022 | EΡΤ

Κόρινθος: Τι λέει η μητέρα της 14χρονης για την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού

Σε δηλώσεις της στο newsit.gr, η μητέρα της 14χρονης περιέγραψε το πώς οι πέντε μαθητές πλησίασαν την 14χρονη. 

«Είχε χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν μέσα στην τάξη. Οι καθηγητές δεν ήταν εκεί, γιατί όλοι προσπαθούσαν να μπουν στις τάξεις και την απασχόλησαν λέγοντάς της, ο ένας από αυτούς, “κάτσε λίγο, κάτι θέλω να σου πω”. Έμεινε λίγο πιο πίσω και έγινε ό,τι έγινε», είπε η μητέρα της 14χρονης στην ιστοσελίδα και πρόσθεσε ότι μεταξύ της μαθήτριας της Α’ Γυμνασίου και των πέντε αγοριών δεν υπήρχαν προηγούμενα. «Ήταν παιδιά από το σχολείο, δεν ήταν φίλοι της. Στο προαύλιο κάνουν παρέα όλοι μαζί, όλα τα παιδιά μαζί είναι»

Δηλώσεις στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 έκανε και ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος, τονίζοντας ότι το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη την ώρα του σχολείου και αυτό πρέπει να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού. «Το ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι συνέβη την ώρα του σχολείου.Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε ασφαλές περιβάλλον και θέλουν να επιστρέψουν όπως έφυγαν. Πρέπει να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού ότι συνέβη μέσα στο σχολικό περιβάλλον», είπε ο δικηγόρος της 14χρονης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ