Ελλαδα

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Φωτιά στον προαστιακό και τον καταυλισμό Ασπροπύργου - Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ρόδο

Προβλήματα στα δρομολόγια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια με Ρομά
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Φωτιά σε καταυλισμό στον Ασπρόπυργο – Ένταση και επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Ρόδο

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο και στις γραμμές του Προαστιακού. Εξαιτίας της φωτιάς οι συρμοί 1324 και 1325 δεν μπορούν να περάσουν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ασπροπύργου και επιστρέφουν σε προηγούμενους σταθμούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σε αναμονή είναι η κυκλοφορία των επόμενων δρομολογίων της γραμμής.

Επεισόδια σε Χαλκίδα και Ρόδο

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στη Χαλκίδα μεταξύ Ρομά και αστυνομικών. Ειδικότερα, ομάδες ατόμων έχουν βάλει φωτιά σε κάδους και σε λάστιχα κλείνοντας τον δρόμο που οδηγεί από και προς τα ΚΤΕΛ της περιοχής.

Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και έχουν κάνει εκτροπή των οχημάτων προς άλλα τμήματα του τοπικού οδικού δικτύου, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθούν σε μικρή απόσταση.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά που ζητούν την τιμωρία του αστυνομικού που σκότωσε τον 16χρονο Κώστα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη, πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αρχών και δεν επιτρέπουν στην πυροσβεστική να πλησιάσει.

Την ίδια ώρα κλειστός είναι ο περιφερειακός δρόμος έξω από τον καταυλισμό των Ρομάστην περιοχή «Καρακόνερο», στη Ρόδο. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Επεισόδια στη Ρόδο
© rodiaki.gr
Επεισόδια στη Ρόδο
© rodiaki.gr

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι και στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια. Πιο συγκεκριμένα, επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, στην Εγνατία οδό.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, υπάρχει γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παντού σε ετοιμότητα να επέμβουν σε περίπτωση κλιμάκωσης των επεισοδίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ