Ελλαδα

Μαθητές τραγουδούν για τα παιδιά των ακριτικών νησιών - «Κανένα μοναχό δεν θέλουμε παιδί!»

Η μουσική τους ήχησε σε Τέλενδο, Αρκιούς, Θύμαινα, Διαφάνι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές με χριστουγεννιάτικα καπέλα τραγουδούν το ένα δίπλα στο άλλο
© Youtube / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα μαθητών στην Κω προς τα παιδιά που ζουν στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας

Μικροί μαθητές από το 2ο δημοτικό σχολείο της Κω μαζί με τη δασκάλα μουσικής, Ιωάννα Αμπατζίδου, τραγουδούν δυνατά ώστε να φτάσει η φωνή τους στους συνολικά 7 μαθητές των τεσσάρων ακριτικών νησιών για να μη νιώσει κανένα παιδί μοναξιά και αυτά τα Χριστούγεννα.

Ήταν για πρώτη φορά πέρυσι, όταν η Ιωάννα Αμπατζίδου και οι μικροί μαθητές της γνώρισαν, μέσα από τις ανθρώπινες ιστορίες του Human Stories (www.humanstories.gr) τα δημοτικά σχολεία τριών ακριτικών νησιών και τους ελάχιστους μαθητές τους. Μέσα από κάρτες, δώρα και ζωγραφιές που ετοίμασαν και το τραγούδι που έγραψαν και τους αφιέρωσαν, ξεκίνησε μια όμορφη σχέση και μια συνεργασία που όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Αμπατζή «δώσαμε υπόσχεση ότι έστω και εξ αποστάσεως θα συνεχιστεί».

Έτσι και έγινε και φέτος αυτή η δράση συνεχίστηκε, περιλαμβάνοντας αυτή τη φορά τα σχολεία τεσσάρων ακριτικών νησιών (Τέλενδος, Αρκιοί, Θύμαινα, Διαφάνι). «Με τους μαθητές μου ψάξαμε στο χάρτη και βρήκαμε τα τέσσερα αυτά μικροσκοπικά νησάκια, με τους ελάχιστους κατοίκους τους. Κάποια, όπως η Τέλενδος, τόσο κοντά μας μα με τόσο διαφορετικές συνθήκες ζωής, καθημερινότητας και σχολικής ζωής. Προβληματιστήκαμε και αναρωτηθήκαμε πώς είναι να πηγαίνεις στο σχολείο σου και να γνωρίζεις πως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως είπαν οι ίδιοι οι μαθητές μου, η μόνη καλημέρα που θα πεις θα είναι στον δάσκαλό σου. Με μεγάλη χαρά, έχοντας ως ανάμνηση και την περσινή εμπειρία συνεργασίας, η οποία και συνεχίστηκε μέχρι το καλοκαίρι και τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ετοίμασαν ζωγραφιές και έγραψαν κάρτες με ευχές και για τους 7 μαθητές αυτών των νησιών», εξηγεί η κ. Αμπατζίδου.

Φυσικά, όπως και πέρυσι, δεν θα μπορούσε να λείψει και μια μουσική έκπληξη. «Και φέτος, λοιπόν, γράψαμε και στείλαμε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Μηνά, στη Στέλλα, στη Σταματούλα, στον Σάββα, στον Άγγελο, στον Μαρίνο και στον Βασίλη αλλά και σε κάθε μαθητή κάθε ακριτικού τόπου της χώρας μας», επισημαίνει η δραστήρια δασκάλα μουσικής του 2ου δημοτικού σχολείου της Κω. Μάλιστα, η κ. Αμπατζίδου μαζί με τους μαθητές της είχαν την ευκαιρία, πριν από μερικές μέρες, να τραγουδήσουν το τραγούδι τους ζωντανά στον Άγγελο, στον μοναδικό μαθητή των Αρκιών, με τον οποίο συνδεθήκαμε κατόπιν επικοινωνίας με τη δασκάλα του, Ιωάννα Θεοφανίδου. «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συνδεθούμε και με τα υπόλοιπα νησιά, όπως κάναμε και πέρυσι με το δημοτικό της Τελένδου και το μοναδικό εκεί μαθητή, τον Σάββα», λέει η κ. Αμπατζίδου.

Οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου της Κω έστειλαν μουσικά την αγάπη τους στα παιδιά των τεσσάρων ακριτικών νησιών και πήραν ως «αντίδωρο» τη χαρά και την αισιοδοξία ότι «τέτοιες κινήσεις κάνουν μικρούς και μεγάλους να διώξουν μακριά για λίγο τη μοναξιά αυτών των νησιών», όπως λέει η κ. Αμπατζίδου, η οποία εύχεται «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα στα παιδιά όλου του κόσμου!».

«Και πάλι φέτος εδώ είμαστε παιδιά, για να σας στείλουμε τραγούδι με χαρά. Και πάλι φέτος γιορτάζουμε μαζί γιατί η μουσική ενώνει όλη τη γη. Στην Τέλενδο, τους Αρκιούς, τη Θύμαινα και το Διαφάνι φεύγει τραγούδι που παρέα όλους μας κάνει. Φεύγει η αγάπη μας κι η σκέψη μας εκεί. Κανένα μοναχό δεν θέλουμε παιδί!».

Μαθητές από το 2ο δημοτικό σχολείο της Κω, τραγουδούν για τα παιδιά ακριτικών νησιών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ