Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Τον π. Αντώνιο τον είχα σαν Θεό», λέει ο 19χρονος καταγγέλλων

«Τα πρωτοπαλίκαρά του τού φορούσαν τα παπούτσια»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Κιβωτός του Κόσμου: Οι δηλώσεις του 19χρονου καταγγέλλοντα για τον π. Αντώνιο, τον ξυλοδαρμό και την αντιμετώπιση των παιδιών

Ο 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου», που κατήγγειλε τον π. Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, περιέγραψε στον Ant1 όλα όσα συνέβησαν το διάστημα που βρισκόταν στη δομή, αλλά και τον ξυλοδαρμό που υπέστη από «πρωτοπαλίκαρο» του ιερέα, όταν δήλωσε ότι προτίθεται να μιλήσει για όλα όσα είχε βιώσει από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. 

«Όλο αυτό άρχισε στα 16 και μέχρι να φύγω. Όταν έφυγα από την Κιβωτό άργησα πολύ να εμπιστευτώ, ειδικά άνδρες. Ήταν ένας άνθρωπος που τον είχα θεοποιήσει στο μυαλό μου, τον λάτρευα, τον αγαπούσα σαν πατέρα μου. Ήταν ο φόβος για τη μαμά μου, για τον αδερφό μου, αυτός ήταν ο λόγος που μου πήρε τόσο καιρό να αντιδράσω», είπε αρχικά ο 19χρονος σε δηλώσεις του στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Ant1. 

Κιβωτός του Κόσμου - 19χρονος: «Πρωτοπαλίκαρο του π. Αντώνιου με ξυλοκόπησε για να μην τον καταγγείλω»

Ο 19χρονος περιέγραψε στον δημοσιογράφο της εκπομπής και τον τρόπο που προσπάθησαν κάποιοι να τον σταματήσουν από το να αποκαλύψει όσα είχε βιώσει. «Όταν αποφάσισα στις αρχές Μαΐου να μιλήσω με βρήκε στο δρόμο ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του π. Αντώνιου και η αντίδρασή του ήταν να με χαστουκίσει και να με αρπάξει από το χέρι ώστε να μου δώσει κι άλλο ξύλο, έπαθα σοκ. Κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μέτρο. Ξέφυγα και άρχισα να τρέχω, έκοψα κάθε επαφή. Μου είχαν πει οι δικοί μου άνθρωποι να μιλήσω, έκοψα κάθε επαφή από τον φόβο μου. Το κίνητρο για να μιλήσω ήταν τα επόμενα παιδιά που θα συνέχιζαν εκεί μέσα» δήλωσε ο 19χρονος. 

Όπως αποκάλυψε ο νεαρός, πλέον φιλοξενείται σε σπίτια φίλων του. «Στην Κιβωτό βρισκόμουν από τα έξι έως τα 18. Δεν βγήκα και είπα ότι η Κιβωτός δεν έχει κάνει έργο. Έχω ζήσει και πολύ όμορφα εκεί μέσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνονται. Τον τελευταίο μήνα που έχω κάνει την καταγγελία φιλοξενούμαι σε σπίτια δεξιά και αριστερά σε φίλους μου. Δεν έχω δεχτεί απειλητικά μηνύματα. Έχουν όμως δεχτεί οι δικοί μου. Τους βάζουν να τα στέλνουν». 

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον τρόπο που αντιμετωπίζονταν τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». «Αρκετά παιδιά τον υπηρετούσαν, ανάμεσά τους και εγώ. Ακόμα και τα πρωτοπαλίκαρά του τού φορούσαν τα παπούτσια, άτομα 36 χρονών με παιδιά και γυναίκες. Δεν πρέπει να φοβούνται και όσο λέμε την αλήθεια δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Δίπλα μου βρίσκονται φίλοι μου από την Κιβωτό».

Κιβωτός του Κόσμου: Αδειάζουν το διαμέρισμα που έμενε ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Τα προσωπικά αντικείμενα του π. Αντωνίου και της συζύγου του θα παραλάβει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (9.12) μεταφορική εταιρία από το ιδιότυπο σπίτι του στην οδό Σαρπηδόνος στον Κολωνό.

Πρόκειται για εταιρία που ανέλαβε να αδειάσει το σπίτι όπου διέμενε ο πάτερ με την πρεσβυτέρα στις εγκατάστασης δομής της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκεντρωθούν βιβλία, εικόνες, ρούχα, έπιπλα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού. Ο π. Αντώνιος είχε μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος ενός ορόφου της δομής στην οδό Σαρπηδόνος σε προσωπικό του διαμέρισμα. Έναν χώρο που υποτίθεται ότι είχε διατεθεί για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών. Ειδικός γερανός θα κατεβάσει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος τα μεγάλα αντικείμενα. Λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, υπάλληλοι της μεταφορικής έφτασαν στη δομή και άφησαν δεκάδες κενές κούτες και προστατευτικό υλικό με το οποίο θα συσκευάσουν τα υπό μεταφορά αντικείμενα.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα εμφανιστεί κατά τη διαδικασία μεταφοράς των αντικειμένων, για τα οποία, παραμένει άγνωστο –δημοσιογραφικά– το που θα μεταφερθούν. Εάν δηλαδή θα αποθηκευτούν σε προσωρινό χώρο ή εάν θα μεταφερθούν στο σπίτι της μητέρας του, εκτός Αττικής.