Ελλαδα

Νέα επιχείρηση ευρείας κλίμακας της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική

Σε Ζεφύρι, Μενίδι, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας κατηγορείται για απόπειρα βιασμού ιερόδουλης
Περιπολικό (φωτό αρχείου) © Εurokinissi

ΕΛΑΣ: Νέα Αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική - Σε Ζεφύρι, Μενίδι, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια το επίκεντρο

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα σε εξέλιξη είναι από τις 10 το πρωί επιχείρηση σε Ζεφύρι, Μενίδι, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έχουν γίνει προσαγωγές.

Αναβρασμός στους Ρομά - Εκτεταμένα επεισόδια σε Κορυδαλλό, Ζεφύρι και Ασπρόπυργο

Συνολικά επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έκαναν χθες οι αστυνομικοί σε επιχειρήσεις σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο. Οι έλεγχοι έγιναν στοχευμένα αλλά και σε σπίτια όπου πιστεύεται οτι ενδεχομένως να κρύβονται άτομα που καταζητούνται ή σχετίζονται με έκνομες ενέργειες.

Βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών και αντικείμενα τα οποία εξετάζονται από τις αρχές.

Η επιχείρηση έγινε με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών μετά τον τραυματισμό του 16χρονου Κώστα, του ανήλικου Ρομά που –οδηγώντας χωρίς δίπλωμα– αφού έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει, προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν.

Ένας εκ των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που τον καταδίωκε, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε βαρύτατα στο κεφάλι και νοσηλεύεται εως σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.

Επεισόδια στον Κορυδαλλό

Μικρής εκτάσεως επεισόδια σημειώθηκαν χθες στον Κορυδαλλό, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στο Σχιστό. Δεκάδες άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους ενώ καίνε σκουπίδια, πλαστικά και ελαστικά, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση χωρίς προς το παρόν να λαμβάνουν εντολή για επέμβαση.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της έντασης, στην οδό Ποταμού, από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου έως την Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στα Άνω Λιόσια

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στα Άνω Λιόσια και στα Μέγαρα, από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό. Μάλιστα, στα Άνω Λιόσια έπεσαν πυροβολισμοί κατά αστυνομικών.

Στα Μέγαρα, τα επεισόδια σημειώνονται στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού, όπου καίνε αυτοκίνητο και πετούν πέτρες κατά αστυνομικών.

Την ίδια ώρα επεισόδια υπήρξαν και στο Σχιστό Κορυδαλλού. Φωτιές μαίνονται στους δρόμους, οι διαμαρτυρόμενοι –μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη– καίνε κάδους και λάστιχα, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων. Σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω και το Σχιστό Κορυδαλλού προχώρησε η Τροχαία. Κλειστή ήταν, ειδικότερα, για πολλή ώρα η περιφερειακή Αιγάλεω από τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ μέχρι τα διυλιστήρια, και στα δύο ρεύματα, άλλα και η οδός Δερβενακίων στο Σχιστό Κορυδαλλού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ